Вхiд на сайт
Авторизацiя

Страсна п'ятниця-2018: головні заборони скорботного дня

Страсна п'ятниця-2018: головні заборони скорботного дня
Страсна п'ятниця у 2018 році припадає на 6 квітня. Цей день є другим з "Великого тридення" перед святом Пасхи. Велика п'ятниця – найскорботніший день у церковному році, у який існує безліч заборон. Що не можна робити в Страсну п'ятницю?

В п'ятницю був розіп'ятий Ісус Христос, тому Велика п'ятниця присвячена спогадам про суд над Спасителем, його розп'яття і смерть.

Оскільки для християн Страсна п'ятниця є найскорботнішим днем року, не можна веселитися, відвідувати розважальні заходи, співати, танцювати і т. д.

Не можна виконувати ніякі роботи по господарству, а саме: прати, прибирати, прасувати. Забороняється також готувати будь-які страви для Пасхи: пекти паски, розмальовувати писанки. Будь-які роботи на городі і у дворі виконувати не варто.

Крім того, не можна займатися рукоділлям, шити, в'язати і прясти. У Страсну п'ятницю небажано також користуватися ножицями.

В цей день не можна різати хліб, дозволяється тільки акуратно ламати.

Тим людям, які постують, не можна вживати в Страсну п'ятницю яку-небудь їжу до виносу Плащаниці, а після цього дозволяється з'їсти трохи хліба і пити воду. Деякі віруючі і зовсім відмовляються від їжі в Страсну п'ятницю та Велику суботу.

У Страсну п'ятницю не можна плювати на землю. Вважається, що від того, хто порушить цю заборону, всі святі покровителі на цілий рік відвернуться.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: