Вхiд на сайт
Авторизацiя

Прогноз погоди в Україні на тиждень: потепління і дощі

Прогноз погоди в Україні на тиждень: потепління і дощі
Весна (поки що тільки більше календарна, ніж справжня) продовжує випробовувати українців на міцність - слідом за невеликим потеплінням подекуди, наприклад, в Києві, днями знову випав сніг. Сайт "Сегодня" дізнався, якою буде погода найближчим часом.

31 березня, в суботу синоптики обіцяють відчутне потепління. Як повідомляє Укргідрометцентр, на сході, в центрі і на півдні України вдень очікується в середньому 12-14 градусів тепла, на півночі від 10 до 12, в східних областях - від 8 до 10 градусів вище нуля. При цьому в західних, північних, частині центральних і східних областях пройдуть дощі, місцями (як у Львівській та Закарпатській областях) вони можуть бути досить сильними.

Прогноз погоди в Україні на тиждень: потепління і дощі

1 квітня, в неділю дощі в західних областях посиляться, також опадів слід очікувати на півночі, в центрі і на півдні України. Що стосується температури повітря, то на заході трохи похолодає (в середньому вдень 9-11 вище нуля), тоді як на більшій частині країни, навпаки, потеплішає: 14-16 градусів на півночі, від 15 до 17 градусів вище нуля в центрі і на півдні України, 13-15 градусів тепла на сході.

Прогноз погоди в Україні на тиждень: потепління і дощі

2 квітня, в понеділок опади очікуються на більшій частині України (крім центральних та частини південних областей). При цьому знову відчутно похолодає: на сході вдень від 4 до 9 градусів тепла, на півночі - від 7 до 9, в центрі від 9 до 11, на сході і на півдні - від 12 до 14 градусів вище нуля.

Прогноз погоди в Україні на тиждень: потепління і дощі

3 квітня, у вівторок дощі перемістяться на схід країни, тоді як на заході мінлива хмарність, буде з'являтися сонце. Температура повітря на заході - в середньому 11-13 градусів вище нуля, в північних і східних областях від +7 до +9, у центрі від 9 до 12, і на півдні - від 11 до 14 градусів тепла.

Прогноз погоди в Україні на тиждень: потепління і дощі

4 квітня, в середу в Україні сухо і тепло. У західних областях очікується від +15 до +17, у центрі від 13 до 15 градусів вище нуля, в північних і східних областях від 9 до 13 градусів тепла, і на півдні від 14 до 16 градусів вище нуля.

Прогноз погоди в Україні на тиждень: потепління і дощі

Народний прогноз погоди
31 березня вшановується пам'ять святителя Кирила, архієпископа Єрусалимського. У народі святителя називали Кирило - "дери полоз", тому що з цього часу дороги псувалися, пише сайт "Синоптик". Якщо до цього дня прилетіло багато лебедів, весна буде теплою. З цього дня починаються ранні грози, раннє цвітіння мати-й-мачухи. Якщо на схилах пагорбів з'являються перші квіти мати-й-мачухи, значить початок квітня буде теплим.

1 квітня – в цей день вшановується пам'ять мучеників Хрисанфа і Дар'ї. У народі цей день називали "Дарія Брудні Ополонки". У цю пору року доводиться обходити бруд біля ополонки, шукати проходи між проталинах. Наші пращури про цей день говорили: "На Дарину ополонки мутяться". Якщо вночі зірок не видно, можна чекати теплої погоди; якщо день вітряний, то й весь рік таким буде. У цей час у небі з'являються перші шуліки.

2 квітня – в цей день вшановується пам'ять преподобного Євфросина Сінозерского і святої мучениці Фотини (Світлани). Наші предки в цей день з ранку виносили з будинків на вулицю барвисті льнотканние вироби, розвішували їх на парканах, воротах, хвіртках, прикрашали гілки беріз. У цей час бувають перші грози (більш ранні бувають 23-31 березня), розпускається сіра вільха, якщо немає морозів. У багатьох птахів на початку квітня починається шлюбний період.

3 квітня відзначається день пам'яті святого Кирила, єпископа Катанського. У народі святого називали Кирило – дери полоз. Так названий день за те, що в цей час псуються дороги і їздити на санях у колишні часи ставало важко. Якщо в цей день при сході сонця у небі спостерігаються червоні кола, то рік обіцяє бути родючим. З цього часу починають набухати бруньки смородини. З'являються білі плиски.

4 квітня вшановується пам'ять священномученика Василя Анкірського. У народі святого називали Василем Теплим. На підтвердження теплої весняної погоди, у народі склалося багато приказок, наприклад: "Опівдні бурульки упускають у сніг сльози горючі". На Василя зазвичай сонце завжди яскраво гріти починає, з дахів крапель сипле. Сині хмари вказували на тепло і дощ: "Перший квітневий дощ воза золотого вартий", говорили наші пращури.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: