Вхiд на сайт
Авторизацiя

Росія висилає українських дипломатів

Росія висилає українських дипломатів
Росія оголосила "persona non grata" 13 українських дипломатів. Про це повідомляє МЗС Росії.

"Їм були вручені ноти протесту і заявлено, що у відповідь на необгрунтовані вимоги зазначених держав про висилку російських дипломатичних співробітників на підставі бездоказових звинувачень Великобританії на адресу Росії через т. зв. "справу Скрипалів" російська сторона оголошує "persona non grata" відповідну кількість співробітників дипустанов цих країн в Російській Федерації", – йдеться у повідомленні.

В МЗС "Українській правді" підтвердили, що Росія висилає 13 українських дипломатів – "дзеркально" до рішення України.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін у Twitter назвав, дії Росії "нонсенсом", зазначивши, що "ми не намагалися когось отруїти в Солсбері".


Раніше повідомлялось, що Росія оголосила про висилку дипломатів країн, які вирішили видворити російських дипломатів.

26 березня Україна заявила про видворення 13 російських дипломатів у відповідь на отруєння екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля і його доньки у Британії.

Тоді ж стало відомо, що 14 держав Європейського союзу вирішили вислати російських дипломатів.

Глава МЗС Великої Британії Борис Джонсон заявив 16 березня, що президент Росії Володимир Путін "практично напевне" особисто віддав наказ використати токсичну нервово-паралітичну речовину "Новичок" для отруєння колишнього російського агента у Британії.

Джонсон також заявив, що у Великої Британії є докази того, що Росія протягом останніх 10 років створювала запаси речовини, якою отруїли Скрипаля та його доньку.

Росія заперечує причетність до отруєння Скрипаля.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: