Вхiд на сайт
Авторизацiя

Спамерів чекають багатомільйонні штрафи

Відповідний законопроект «Про внесення змін у деякі законодавчі акти, що стосуються протидії спаму», зареєстрували народні депутати Борислав Береза, Леонід Ємець і Костянтин Усов. Планується, що він дозволить обмежити масові розсилки рекламного характеру.
Спамерів чекають багатомільйонні штрафи

У документі прописано, що спам – це «електронні або текстові мультимедійні повідомлення рекламного, комерційного характеру, які без попередньої згоди користувача навмисне надсилаються на його адресу або телефон і від яких неможливо відмовитися», повідомляє Україїнська правда Життя.

Закон передбачає отримання згоди від користувача на публікацію і використання його особистих даних. Користувач буде мати право на безкоштовне видалення даних з електронних баз даних. Також документ забороняє включати в договір згоду на використання особистих даних або ж робити це умовою надання телекомунікаційних даних. Також є норма, яка забороняє передавати особисті дані користувачів або клієнтів третім особам.

Штраф за невиконання цих та інших норм документа, а також за розсилку спаму становить від 500 до 1000 прожиткових мінімумів. Таке покарання чекає за умисну розсилку масових повідомлень, за розсилку без згоди користувача, а також за організацію або сприяння розсилці спаму. На сьогоднішній день штраф може обійтися від 850 тис. грн до 1,700 тис. грн.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: