Вхiд на сайт
Авторизацiя

Закарпаттю бракує коштів на забезпечення хворих інсуліном

Закарпаттю бракує коштів на забезпечення хворих інсуліном
І сума чимала - 11 мільйонів гривень. Всього на 1 березня в області на обліку понад 6 тисяч інсулінозалежних хворих із цукровим діабетом

У Закарпатській області на диспансерному обліку перебуває 6067 інсулінозалежних хворих із цукровим діабетом (станом на 1 березня).

Медична субвенція з Державного бюджету для лікування цих людей розрахована в сумі 21 мільйон 455,3 тисячі гривень, тоді як для 100-відсоткового забезпечення хворих інсуліном до кінця року необхідно ще 11 мільйонів 227,81 тисяч гривень. Відповідні розрахунки були надані Міністерству охорони здоров’я України.

Власних джерел видатків для покриття дефіциту коштів у місцевих бюджетах немає, тут не вистачає коштів навіть на зарплату працівникам, що надають первинну і вторинну медичну допомогу.

З огляду на це Геннадій Москаль направив листа в Міністерство охорони здоров’я з проханням збільшити обсяг медичної субвенції для області на суму 11 мільйонів 227,81 тисяч гривень, щоб забезпечити 100-відсоткову потребу хворих інсуліном до кінця 2018 року.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: