Вхiд на сайт
Авторизацiя

ОБСЄ оцінила ситуацію на Закарпатті

ОБСЄ оцінила ситуацію на ЗакарпаттіСпеціальна моніторингова місія ОБСЄ констатувала «здебільшого спокійну ситуацію» у Закарпатській області після інциденту з підпалом офісу Товариства угорців Закарпаття.
Про це йдеться у звіті місії станом на 21 березня.

«У Закарпатській області, здійснюючи безперервне патрулювання з Івано-Франківська, СММ констатувала здебільшого спокійну ситуацію після інцидентів, що сталися раніше в офісі Закарпатської спілки угорців», - йдеться у повідомленні.

Водночас в Закарпатській обласній держадміністрації повідомили, що до них не надходило пропозицій про відкриття офісу місії ОБСЄ. А також уточнили, що найближчий офіс місії ОБСЄ розташований в Івано-Франківську.

7 березня Товариство угорців Закарпаття, на офіс якого було скоєно два напади, закликало розгорнути в області постійну місію ОБСЄ.

Водночас у МЗС України зазначили, що не бачать підстав для направлення спостерігачів в регіон.

Як повідомлялося, 6 березня двох підозрюваних у нападі на Товариство угорців в Ужгороді взяли під варту на 60 діб. Також до справи додали нову кваліфікацію злочину - теракт.

У ніч на 27 лютого в Ужгороді відбувся підпал офісу Товариства угорської культури Закарпаття. В результаті пожежі ніхто не постраждав.

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявляв, що за підпалом офісу Товариства угорської культури стоять російські спецслужби.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін засудив спробу підпалу і назвав це провокацією

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: