Вхiд на сайт
Авторизацiя

"Ужгородський модернізм" - новий та цікавий проект про архітектуру міста

"Ужгородський модернізм" - новий та цікавий проект про архітектуру міста
Кілька ідейно натхненних людей в Ужгороді вже досить тривалий час досліджують історію ужгородської архітектури, а саме історію тих будинків, котрі були збудовані у період модернізму. У Фейсбуку навіть створили сторінку, яка так і називається, "Uzhhorod Modernism"/

Як пишуть самі творці проекту на його сторінці, Uzhhorod Modernism — просвітницький урбаністичний проект, присвячений архітектурній спадщині Ужгорода чехословацької доби. Якщо тебе цікавить функціоналізм, неокласицизм, пуризм, ар-деко, чеський кубізм, рондокубізм, експресіонізм, стрімлайн та інша архітектура модернізму в Ужгороді.

Кілька днів тому на сторінці проекту з`явилася незвична мапа. У повідомленні до фото йдеться, на мапі зображено фрагмент урядово-житлового кварталу Малий Ґалаґов, на якому видно ступінь деталізації об’єктів та точність силуетів будівель.

"Ужгородський модернізм" - новий та цікавий проект про архітектуру міста


"Як референси ми безпосередньо використовували архівні креслення будівель, а потім масштабували та позиціонували об’єкти за допомогою сателітних знімків. Окрім власне будівель та гідрантів ми вирішили позначити на мапі мозаїчні хідники як важливу частину комплексу цілісної забудови Малого Ґалаґова. А також відмітити ті частини деяких будівель, які досить якісно і естетично були добудовані до міжвоєнних проектів за радянських часів", - пишуть на сторінці Uzhhorod Modernism.

Також творці проекту зазначають, що за період роботи над мапою було відзнято тисячі світлин модерністських об'єктів — зокрема і недоступні широкому загалу збережені інтер'єри будівель, а також намотано десятки кілометрів під час польових досліджень міста. Здійснено кількадесят поїздок до відділення Закарпатського обласного державного архіву в місті Берегові, де опрацьовано тисячі історичних документів та креслень. Проведено консультації з науковцями із закордону, які також досліджували ужгородський модернізм.

Закарпатський Кореспондент за матеріалми спільноти Uzhhorod Modernism



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: