Вхiд на сайт
Авторизацiя

Закарпатські винарні отримають друге дихання?

Закарпатські винарні отримають друге дихання?
Більшість депутатів Верховної ради проголосували за спрощення отримання ліцензій малим винарням

Верховна Рада спростила отримання ліцензій малим винарням, що може призвести до збільшення їхньої кількості. За відповідний законопроект на засіданні у вівторок проголосували 247 депутатів.

За оцінками нардепів, після набуття чинності відповідного закону винороби позбудуться необхідності отримувати майже 160 дозвільних документів для отримання ліцензії на виробництво, що до цього створювало виноробам суттєві труднощі.

При цьому вимоги для отримання ліцензії були однаковими як для великих лікеро-горілчаних заводів, так і для малих виноробних підприємств.

Читайте також: Колишні винрадгоспи Закарпаття в жахливому стані, - Москаль

Варто відзначити, що в деяких країнах ЄС взагалі відсутнє ліцензування виробництва натуральних вин, а в більшості процес її отримання спрощений. В Україні ж через бюрократію таку ліцензію винороби могли отримувати роками.

Депутати очікують, що ухвалення закону призведе до збільшення кількості малих винарень, детінізації та легалізації виробництва вина, зростання експорту та збільшення робочих місць у сільській місцевості.

На думку авторів проекту, збільшення кількості малих винарень автоматично призведе до збільшення надходжень у бюджет.

Відповідний законопроект був зареєстрований у липні минулого року.

Джерело: Економічна правда


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: