Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Ужгороді презентували проект, який покликаний допомагати працевлаштуватися людям з інвалідністю

В Ужгороді презентували проект, який покликаний допомагати працевлаштуватися людям з інвалідністю
Сьогодні, 20 березня, в Ужгороді презентували проект "Стежка до працевлаштування". За словами організаторів цей проект створений для того, аби допомогти людям з інвалідністю працевлаштуватися та повноцінно інтегруватися у суспільство.

До цього проекту долучилися й експерти з Корпусу миру США.

Відомо, що за 2 місяці поточного року на Закарпатті знайшли роботу З 308 закарпатців, з них лише 15 - люди з інвалідністю. За минулий рік, до Центру зайнятості на Закарпатті звернулися 408 осіб з інвалідністю, а знайшли роботу лише 160.

Робота - це важлива складова життя людини. Нерідко для осіб з інвалідністю робота це не лише фінансовий дохід, а насамперед - питання адаптації у нормальне життя.

Після навчання у вищому навчальному закладі людина немає досвіду роботи, саме практичних навичок, а роботодавці нерідко хочуть отримати працівника молодого, однак з багажем досвіду. Гостріше цю проблему відчувають особи, які мають інвалідність, адже нерідко роботодавцям потрібно доводити і пояснювати, що ти зможеш виконувати ту чи іншу роботу, маючи інвалідність.

"Немає відмінностей між людьми з інвалідністю і людьми без інвалідності", - зазначив Юрій Фущич.

Цей проект передбачає можливість молодих інвалідів стажуватися у різних організаціях Закарпаття.

"На жаль, люди з інвалідністю все ще не мають належного доступу до роботи. Така ситуація не лише в Україні, а й в інших країнах світу. В Америці нам вдалося покращити ситуацію, однак її потрібно покращувати ще далі. В Україні ще потрібно доклалати чимало зусиль, щоб ситуація з працевлаштуванням покращилася. Люди з інвалідністю прагнуть бути достатньо самостійними, як морально, так і фінансово і прагнуть бути суспільно-активними", - наголошує представник Корпусу миру США Роланд Лаваллі.

Зараз, за словами Юрія Фущича, працевлаштовуються у сфері обслуговування, сфері державного управління та інших.

За словами психолога Ярослава Ляшина, часто людям з інвалідністю просто не вистачає потрібних соціальних навичок для спілкування з роботодовцем, а також не вистачає вміння презентувати себе. Тому, у рамках проекту, для учасників буде проводитись ряд психологічних тренінгів.

Проект "Стежка до працевлаштування" на Закарпатті триватиме півроку.




Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: