Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україні стимулюватимуть розвиток інфраструктури зарядних станцій для електромобілів

В Україні стимулюватимуть розвиток інфраструктури зарядних станцій для електромобілів
За підсумками III Міжнародної виставки «Plug-in Ukraine» (http://www.pluginua.org), яка відбулася на початку березня у Києві та засвідчила чималий попит українців на електрокари, Держенергоефективності разом із виробниками електрозарядних станцій ініціювало обговорення актуальних питань розвитку ринку електромобілів та необхідної для цього інфраструктури.

Статистика свідчить про позитивну динаміку збільшення кількості екологічних видів автомобілів у країні.

За даними МВС України, за перші два місяці 2018 р. в Україні зареєстровано вдвічі більше електромобілів порівняно з аналогічним періодом минулого року.

«Крім цього, відповідно до цілей Національного плану дій з відновлюваної енергетики до 2020 р. у транспортному секторі необхідно досягти близько 100 тисяч зареєстрованих електромобілів у 2020 році», - нагадав С.Савчук.

Все це означає, що для виробників електрозарядних станцій відкривається значний ринок для роботи.

Водночас, учасники наради розглянули питання, які наразі хвилюють цей бізнес, зокрема:

- Сприяння місцевої влади у встановленні зарядних станцій на міських паркувальних місцях;
- Виділення забудовниками місць для зарядних станцій у житлових кварталах;
- Можливості надання ОСББ пільгових кредитів на придбання електрозарядних станцій.

Представники компаній також запевнили у тому, що для повноцінного масштабного розвитку електрозарядної інфраструктури необхідна підтримка місцевої влади. Міста отримають від цього чимало переваг. Наприклад, наявність розгалуженої мережі зарядних пристроїв дозволить запровадити так званий «car sharing» на електромобілях. Цей напрям набирає популярності в європейських країнах.

Сторони домовилися визначити та опрацювати найефективніші шляхи розвитку вітчизняної електрозарядної інфраструктури за участю Мінінфраструктури, представників бізнесу та громадськості.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: