Вхiд на сайт
Авторизацiя

Авто на єврономерах в Україні: Рада знайшла вирішення проблеми

Авто на єврономерах в Україні: Рада знайшла вирішення проблеми
В Україні для вирішення проблеми автомобілів на європейській реєстрації буде використовуватися молдавський досвід.

"У середу, 21 березня, у нас відбудеться зустріч з активістами. Вони мали можливість ознайомитися з тим варіантом вирішення питання, які я їм запропонувала минулого разу. Я віддала на руки закон, який діє у Молдові і який надав можливість республіці Молдова вирішити цю проблему", - заявила глава комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна в ефірі "5 каналу".

За його словами, в сусідній країні, щоб мати можливість сплатити митні платежі і розмитнити авто, потрібно заплатити акциз у розмірі 30% від діючої ставки акцизу.

Після цього настане нова відповідальність і нові можливості для всіх правоохоронних органів. Зокрема для митниці, яка контролюватиме подальше ввезення таких автомобілів.

"Тобто вирішити питання з тією кількістю (авто на єврономерах. - Ред.), які є, але в подальшому - виключити таке використання Митного кодексу саме з такою метою для громадян України", - резюмувала Южаніна.

Нагадаємо, що в Україні незаконно перебуває понад 246,4 тисячі автомобілів з іноземною реєстрацією.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: