Вхiд на сайт
Авторизацiя

Україну атакують магнітні бурі: названі дати

Україну атакують магнітні бурі: названі дати
Територію України накриють магнітні бурі 18, 22 і 26 березня.

Про явище попередило Національне управління океанічних і атмосферних досліджень США. За даними відомства, спалахи на сонці призведуть до значного викиду в космос сонячної плазми, що спричинить обурення земної магнітосфери.

"З 14 по 17 березня у нас "для розминки" очікуються невеликі хвилювання магнітосфери, а потім і зовсім підуть три магнітні бурі поспіль. До України вони доберуться 18, 22 і 26 березня", - йдеться в статті.

Всім трьом поки присвоєно клас G1 - найнижчий за п'ятибальною шкалою інтенсивності магнітних бур. При такій інтенсивності можуть бути зафіксовані невеликі збої в роботі енергетичних систем і змінюватися пташині маршрути, але на велику небезпеку клас G1 не несе.

Але якщо техніці і електроніці прийдешні бурі не загрожують, то метеозалежні люди активність сонця можуть відчути в повній мірі.

За словами київського терапевта Тамари Глинник, найгірше доведеться гіпотонікам і гіпертонікам.

"Від коливань магнітного поля страждають найчастіше ті, у кого проблеми з серцево-судинною системою, - розповіла лікар. - Напередодні бур і під час них приходять зі скаргами на різкі скачки тиску, серцеву аритмію та здавлюючий головний біль".

Глинник зазначає, що показники магнітного поля в Україні різняться: "Сильніше поле на північному сході країни, а на заході і півдні - слабше. Можна припустити, що в Херсоні та Івано-Франківську магнітні бурі будуть не такими чутливими для українців, як, наприклад, в Чернігові ".

За словами лікаря, захиститися від магнітного шторму не можна, але полегшити стан можливо. Головне - зменшити навантаження на серцево-судинну систему.

"Гіпертонікам можна приймати ліки від підйому тиску або ж пити настоянки пустирника, валеріани або м'яти. Гіпотонікам потрібні інші трави - женьшень, лимонник", - сказала Глинник.

За її словами, поліпшити самопочуття в ці дні допоможе контрастний душ, помірні фізнагрузкі, лазня і дотримання режиму сну. Крім того, краще уникати стресів, відмовитися від жирної і важкої їжі, а також - алкоголю і куріння.

У той же час на погоду сонячна активність в цей раз не вплине.

"Зафіксовані спалахи досить слабкі. Такі не позначаться на температурі повітря і опадах", - розповів народний синоптик Леонід Горбань.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: