Вхiд на сайт
Авторизацiя

Супрун закликала українців якомога раніше обрати сімейного лікаря

Супрун закликала українців якомога раніше обрати сімейного лікаряЧим раніше почати пошуки сімейного лікаря, тим більше вибору і впевненості, що саме цей лікар вам підходить.
Про це написала у Facebook в.о.міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.


"У квітні розпочнеться національна кампанія з вибору лікаря - кожен українець зможе обрати собі сімейного лікаря (дорослі та діти), терапевта (дорослі) та педіатра (діти) й підписати з ним декларацію", - нагадала урядовець.

Лікаря можна буде обрати без прив'язки до місця реєстрації.

"Якщо ви вже маєте лікаря, який доглядає вас або членів вашої родини, ви до нього звикли та довіряєте, просто підпишіть із ним декларацію. Якщо лікар, який вів вас до початку кампанії з вибору лікарів, не влаштовує, саме час знайти того, кому ви готові довірити своє здоров’я", - пояснює Супрун.

Декларація підписується безстроково і діє до моменту, поки українець не вирішить змінити лікаря.

"Чим раніше ви почнете шукати свого лікаря - тим більше у вас буде вибору та впевненості, що саме цей лікар вам підходить", - наголосила урядовець.

Попередньо планується, що 1 сімейний лікар може підписати декларацію з 1800 пацієнтами, 1 лікар-терапевт - з 2000 пацієнтами, 1 лікар-педіатр – з 900 пацієнтами.

Лікар первинної допомоги обстежує пацієнта та призначає необхідні аналізи, забір більшості з яких проводитиметься одразу в амбулаторії. На основі отриманої інформації він приймає рішення про лікування. За потреби лікар дає направлення до профільних спеціалістів.

Окрім цього, до його обов’язків входитиме: профілактика захворювань у груп ризику, вакцинація, видача медичних довідок та лікарняних листків, видача рецептів за програмою відшкодування вартості ліків "Доступні ліки", у тому числі рецепти на ліки для хронічних хворих, а також планування візитів телефоном, згодом - онлайн.

"Коли ваш лікар у відпустці або на лікарняному, заклад первинної медичної допомоги або сам лікар, якщо це приватна практика, забезпечує на цей час заміну. Якщо ви знаходитеся в чужому місті, і вам необхідна первинна медична допомога, можна звернутися до найближчого чергового центру первинної допомоги",- додала Супрун.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: