Вхiд на сайт
Авторизацiя

У МЗС Угорщини заявили про місію ОБСЄ на Закарпатті як про доконаний факт

У МЗС Угорщини заявили про місію ОБСЄ на Закарпатті як про доконаний факт
Глава Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив про направлення спостерігачів ОБСЄ на Закарпатті як про доконаний факт, зазначивши, що в Будапешті вітають такий крок.

Зазначається, що про це Сійярто заявив під час зустрічі в Будапешті з головою Товариства угорської культури Закарпаття (KMKSZ) Ласло Брензович.

"Занепокоєння з приводу серії нападів на угорську меншину зростає. Ми очікуємо, що українська влада гарантує безпеку угорців в Закарпатті, і ми вітаємо розширення присутності спостерігачів ОБСЄ на Закарпатті", – зазначив глава МЗС Угорщини.

Міністр також повідомив, що Угорщина і надалі підтримуватиме прагнення України до європейської та євроатлантичної інтеграції за умови, якщо не будуть введені в дію закони, що обмежують права угорців.

Нагадаємо, Угорщина закликала направити місію ОБСЄ на Закарпатті через інцидент в Ужгороді. 4 лютого, невідомий кинув пляшку із запальною сумішшю у вікно будівлі обласного офісу організації закарпатських угорців в Ужгороді.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: