Вхiд на сайт
Авторизацiя

"Оскар-2018": головні фаворити кращої кінопремії світу

"Оскар-2018": головні фаворити кращої кінопремії світу
Найголовніша подія в сфері кінематографа – вручення премії "Оскар", відбудеться зовсім скоро. В ніч на 5 березня весь світ дізнається імена лауреатів в 24 номінаціях, серед яких найпрестижнішими є чотири: "Кращий фільм", "Кращий режисер", "Кращий актор" і "Краща актриса".

90 церемонія нагородження американської кіноакадемії "Оскар", традиційно проходитиме в лос-анджелеському кінотеатрі "Долбі".

Головні фаворити найпрестижнішої премії світу.

Кращий фільм

У номінації на "Кращий фільм року" представлено аж 9 претендентів: "Дюнкерк", "Клич мене своїм ім'ям", "Леді-Птах", "Пастка", "Примарна нитка", "Секретне досьє", "Темні часи", "Три білборда на кордоні Еббінг, штат Міссурі" і "Форма води".

За кілька днів до церемонії букмекери роблять ставки на фільм "Три білборда на кордоні Еббінг, Міссурі", на другому місці опинився фільм "Форма води", який ще на початку лютого значився в фаворитах. Найменше шансів у фільмів "Примарна нитка" і "Темні часи".

"Оскар-2018": головні фаворити кращої кінопремії світу

Кращий режисер

У категорії "Кращий режисер" представлені 5 номінантів: Гретта Гарвінг ("Леді-Птах"), Крістофер Нолан ("Дюнкерк"), Джордан Пив ("Пастка"), Пол Томас Андерсон ("Примарна нитка"), Гільєрмо дель Торо ("Форма води").

Букмекери віддають перевагу Гільєрмо дель Торо за роботу над фільмом "Форма води". А ось найнижчі шанси отримати "Оскар" у Крістофера Нолана.

Краща чоловіча роль

У цій категорії поборються 5 акторів: Дензел Вашингтон ("Роман Ізраел, Esq."), Деніел Дей-Льюїс ("Примарна нитка"), Деніел Калуя ("Пастка"), Гері Олдмен ("Темні часи"), Тімоті Шаламов ("Клич мене своїм ім'ям").

"Оскар-2018": головні фаворити кращої кінопремії світу

Довгоочікувану статуетку в 2018 році може отримати Гері Олдмен за роль у фільмі "Темні часи", букмекери прогнозують йому стовідсоткову перемогу.

Краща жіноча роль

За можливість стати кращою актрисою поборються 5 претенденток: Френсіс Макдорманд ("Три білборда на кордоні Еббінг, штат Міссурі"), Марго Роббі ("Я, Тоня"), Сірша Ронан ("Леді-Птах"), Меріл Стріп ("Секретне досьє "), Саллі Хокінс ("Форма води").

Тут же абсолютну перемогу пророкують Френсіс Макдорманд за роль Мілдред Хейз в картині "Три білборда на кордоні Еббінг, Міссурі". Друге місце в списку букмекерів займає Сірша Ронан.

"Оскар-2018": головні фаворити кращої кінопремії світу

Інші категорії

Так статуетку в категорії "Краща жіноча роль другого плану" швидше за все отримає Еліссон Дженні за роботу у фільмі "Тоня проти всіх", а в категорії "Краща чоловіча роль другого плану" може дістатися Сему Рокуеллу. Він виконав роль поліцейського у фільмі "Три білборди на кордоні Еббінг, Міссурі".

У номінації "Кращий оригінальний сценарій" боротимуться сценаристи Метью Макдормах ("Три білборди на кордоні Еббінг, Міссурі") і Джордан Пила ("Геть"). Букмекери вважають, що шанси у них однакові.

Також однакові шанси отримати "Оскар" залишаються у претендентів на звання "Кращого фільму іноземною мовою" – чилійської драмі "Фантастична жінка" і шведському "Квадрату".

За "Кращий повнометражний анімаційний фільм" статуетку отримає "Коко", в номінації "Краща музика до фільму" переможцем бачать "Форму води", за "Кращу операторську роботу" номінацію може отримати "Той, що біжить по лезу 2049", кращими в дизайні костюмів вважають "Примарну нитку", а в номінаціях за "Кращий звук" і "Кращий монтаж" лідирує "Дюнкерк".

Цікаві факти

Зазвичай премію "Оскар" вручають в кінці лютого, проте через зимові Олімпійські ігри, які відбувалися в Пхенчхані саме в той час, вручення премії перенесли на початок березня.

"Оскар-2018": головні фаворити кращої кінопремії світу

Ще один цікавий факт є те, що другий рік поспіль ведучим премії стане комік Джиммі Кіммел, хоча раніше церемонію вручення завжди вели різні люди. Відзначимо, що на минулорічній премії вручення "Оскар" Кіммел переплутав конверти при оголошенні номінації "Кращий фільм року", назвавши переможцем фільм "Ла-Ла-Ленд", хоча реальним переможцем був фільм "Місячне світло". Тоді ведучий взяв на себе всю відповідальність за те, що сталося.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: