Вхiд на сайт
Авторизацiя

В ужгородських школах відновлюють навчальний процес

У школах Ужгорода із понеділка, 5 березня, відновлюється навчання. Таке рішення прийняли сьогодні на засіданні протиепідемічної комісії в Ужгородській міській раді.
В ужгородських школах відновлюють навчальний процес

Медики та представники Ужгородської міськрайонної філії державної установи «Закарпатський обласний лабораторний центр» констатували, що своєчасне введення обмежувальних заходів серед школярів міста сприяло зменшенню рівня захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ), певній стабілізації епідситуації. На засіданні комісії зазначалося також, що, крім перших двох випадків, останнім часом не виявлено циркуляції вірусів грипу, очевидно, карантинні заходи її зупинили.

Протягом останнього тижня, станом на 1 березня, в Ужгороді на 3,5 % знизилися темпи приросту показників захворюваності на ГРВІ.

Рівень захворюваності (на 100 тис. населення) склав 1084,1 (1236 випадків), що на 10,2% нижче епідемічного порогу.
Серед захворілих дітей до 17 років – 58,3% (721 випадок). У порівнянні з минулим тижнем (790 випадків) зниження склало 8,8%.

Питома вага захворілих дітей шкільного віку в структурі захворілих – 33,8% і це на 6,8% менше у порівнянні з минулим тижнем, загалом же кількість захворілих школярів зменшилася на 25%.

Звернень до сімейних лікарів теж поменшало, за останній тиждень зросла захворюваність лише у двох вікових групах: серед дітей до 4 років (13,5%) та серед тих, кому 65 років і більше – у 1,5 рази.

У порівнянні з минулим тижнем, на 17,2% знизився показник госпіталізації. Питома вага госпіталізованих серед усіх захворілих – 7,3%, тоді як протягом минулого тижня цей показник становив 8,5%. На 8,7% знизився показник госпіталізованих дітей (із 80 до 73 осіб) та у 1,6 рази – дорослих (із 30 до 18 осіб).

За даними щоденного моніторингу відвідування в дошкільних навчально-виховних закладах Ужгорода, на 1 березня кількість відсутніх дітей, які захворіли, – близько 17%. У дошкільних навчальних закладах міста тривають посилені медико-профілактичні та обмежувальні заходи.

Що ж до рекомендацій Міністерства науки та освіти зупинити навчання для економії газу, то в Ужгороді всі заклади працюють в автономному режимі, використання енергоносія регулюється автоматично, відповідно до температури повітря, тобто споживання економне впродовж усього опалювального періоду. Крім того, 5 освітніх закладів працюють на альтернативному паливі. Оскільки погодні умови на Закарпатті в ці дні не настільки суворі, як на іншій території України, а з початку наступного тижня очікується плюсова температура, навчання в школах після двотижневого призупинення вирішено відновити.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: