Вхiд на сайт
Авторизацiя

Приватизація по-новому: Порошенко підписав закон

Приватизація по-новому: Порошенко підписав закон
Нові правила приватизації, інвестиційні радники і "голландські аукціони" стануть реальністю для держпідприємств

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про приватизацію державного майна" (№ 7066), повідомив у своєму Twitter прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.

"Президент на Нацраді реформ підписав закон про приватизацію. Держава-агресор не має права приймати в ній участь", – написав Цеголко.

Приватизація по-новому: Порошенко підписав закон

Як підкреслив раніше глава Фонду держмайна України Віталій Трубаров, в законі максимально обмежено участь російського капіталу в приватизації.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, виступаючи перед депутатами перед голосуванням по закону про приватизацію, зазначив, що прийняття законопроекту і реалізація його положень дозволить не тільки відновити ефективність держпідприємств, але і поліпшити життя українців в цілому.

Основні положення законопроекту
Прийнятий в парламенті законопроект передбачає регулювання приватизації одним законом замість семи. Законопроект також передбачає поділ об'єктів приватизації на дві групи (замість п'яти): велика приватизація і мала приватизація. У документі заданий чіткий критерій поділу - великим держпідприємством буде вважатися компанія, вартість активів якої перевищує 250 млн грн.

Оскарження приватизації буде можливо протягом трьох років після її проведення і в міжнародних арбітражах. Крім того, на об'єкти, що приватизуються буде накладатися мораторій на банкрутство.

Крім того, замість п'яти процедур приватизації пропонується залишити дві - аукціон і викуп. При цьому малі об'єкти приватизації будуть продаватися через електронний майданчик "ProZorro.Продажі".

Новий закон також вводить практику залучення інвестиційних радників. Згідно з новими правилами, об'єкти великої приватизації будуть продаватися з залученням інвестиційного радника - одного з інвестиційних банків зі світовою репутацією. Радник вивчатиме попит на об'єкт, шукатиме потенційних покупців, буде спілкуватися з ними і пропонувати стартову ціну.

Приватизація по-новому: Порошенко підписав закон


Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: