Вхiд на сайт
Авторизацiя

У найбільшому виші Закарпаття з'явилася нова спеціальність (ФОТО)

У найбільшому виші Закарпаття з'явилася нова спеціальність (ФОТО)
Факультет історії та міжнародних відносин Ужгородського національноно університету вперше у 2018 році розпочинає набір студентів із нової спеціальності "Культурологія".

Про це сьогодні, 1 березня, повідомили на прес-конференції ініціатори.

Надія Керецман, заступник декана факультету історії та міжнародних відносин УжНУ, зазначила, що вчена рада вишу проголосувала за це нововведення ще в червні торік, а в грудні 2017-го нову спеціальність затвердило і Міністерство освіти я науки України.

Викладацькі кадри вже сформовані, ініціатори чекають на набір студентів.

Наголосили на зустрічі й на важливості культурологічного виховання молоді.

Кандидат історичних наук Володимир Гуцул зауважив, що "стан збереження культурної спадщини на Закарпатті катастофічний", адже в сучасності часто ліквідовують пам'ятки культури.

Наразі є 40 ліцензійних місць стаціонарного навчання і 20 -заочного.

Павло Худіш, кандидат історичних наук, асистент кафедри історії України факультету історії та міжнародних відносин ДВНЗ "УЖНУ" додав, що студентів чекає археологічна, музейно-екскурсійна, етнологічна і педагогічна практика.

Випускники, які завершать навчання за цією спеціальністю, зможуть працевлаштуватися у музейні та заклади культури, стати арт-менеджерами, галеристами, мистецтвознавцями, а також викладати у середніх та вищих навчальних освітніх закладах.

Закарпатський Кореспондент



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: