Вхiд на сайт
Авторизацiя

Ужгородщина - лідер за кількістю зафіксованих пожеж сухої рослинності

Ужгородщина - лідер за кількістю зафіксованих пожеж сухої рослинності
Пожежі у екосистемах краю продовжуються. Рятувальники закликають припинити практику спалювання сухої рослинності.

Протягом минулої доби, 26 лютого, закарпатські вогнеборці 9 разів виїжджали для ліквідації загорань сухої трави та чагарників. Серед «лідерів» - Ужгородщина, тут зафіксовано 7 пожеж сухої рослинності, ще по одному випадку у Свалявському та Іршавському районах. Звісно, збитків ці пожежі не завдали, однак призвели до непоправної шкоди для флори та фауни знищівши понад 9 га сухої рослинності.

Звісно громадяни не замислюються над шкодою для довкілля та продовжують таким чином прибирати поля, сільськогосподарські ділянки та власні придворові території вважаючи цей спосіб найшвидшим та безпечним, але це не так. Адже, у минулому році було зафіксовано безліч випадків коли через людську недбалість та необережність виникали пожежі у екосистемах, що у подальшому призводило до загорань господарських будівель, надвірних споруд, об’єктів інфраструктури та лісових масивів краю. А це вже матеріальні збитки для самих любителів «вогняного прибирання».

Шановні закарпатці! Не будьте байдужими, адже проблема пожеж в екосистемах стосується кожного мешканця нашої області. Масові самопали сьогодні, завтра можуть набути ще більших масштабів і торкнутися саме вас. Пам’ятайте, що лише спільними зусиллями ми зможемо завадити подальшому виникненню загорань сухотрав’я, а відтак – убережемо Закарпаття від нищівних пожеж!

Управління ДСНС України у Закарпатській області



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: