Вхiд на сайт
Авторизацiя

9 способів, як витрачати менше часу на смартфон

9 способів, як витрачати менше часу на смартфон
Журналістка Кетрін Прайс, авторка книги "Як порвати зі своїм смартфоном" поділилася порадами, які допоможуть позбутися від телефонної залежності.

Випускниця Єльського університету і школи журналістики в Берклі, лауреат кількох професійних нагород за свої науково-популярні тексти останні два роки писала книгу про те, як виробити правильне ставлення до смартфону. При написанні книги Кетрін Прайс опиралася на дослідження в сфері нейропластичності.

9 порад, як витрачати менше часу на смартфон

1. Вирішіть, для чого вам потрібен смартфон

Багато людей ставлять перед собою мету витрачати на смартфон менше часу, але не уточнюють, як саме хочуть це зробити. Вони різко перестають користуватися смартфоном, а потім дивуються, що нічого не вийшло.

Це те саме, коли ви хочете когось кинути, щоб покращити відносини, хоча не знаєте, якими вони повинні бути. Якщо не розібратися в цьому питанні, то, швидше за все, такі відносини будуть такими ж, як і попередні. Тому, перш ніж робити якісь дії, запитайте себе: для чого вам потрібен смартфон? Що приносить вам задоволення, а що засмучує? Які звички ви хотіли б змінити?

2. З'ясуйте, скільки часу ви витрачаєте на телефон

Встановіть додаток, який відстежуватиме вашу активність. Можливо, спершу ви будете засмучені, коли дізнаєтеся, скільки часу витрачаєте даремно, але це відмінний спосіб мотивувати себе і стежити за прогресом.

3. Визначте, як ви хочете витратити вільний час

Скоро у вас з'явиться більше вільного часу: наприклад, коли ви їдете в ліфті або стоїте в черзі. Зробіть глибокий вдих і просто розслабтеся. Згадайте, як це – зануритися у власні думки.

Подумайте, чим би ви хотіли зайнятися у вільний вечірній час і створіть відповідну обстановку у помешканні. Якщо ви хочете більше читати, покладіть книгу в таке місце, щоб вона перебувала в полі зору, коли ви прийдете додому втомлені після робочого дня. Якщо хочете займатися музикою, дістаньте інструмент з футляра і покладіть туди, де він завжди буде під рукою.

4. Використовуйте додатки, щоб захиститися від додатків

Звучить парадоксально, але насправді це надзвичайно ефективний спосіб. Такі програми, як Freedom, OFFTIME або Flipd, дозволять вам блокувати доступ до інших додатків і веб-сайтів. Увімкніть їх на роботі або під час навчання. Деякі програми дозволяють скласти розклад: ви зможете заблокувати доступ до соціальних мереж за пару годин до сну. Це неймовірно корисний інструмент, щоб змінити свої звички.

5. Створіть нагадування для самоперевірки

Часто ми беремо телефон в руки "на автоматі". Щоб цього не відбувалося, створіть перешкоду, яке змусить вас зупинитися і вирішити, чи потрібен вам телефон зараз. Одягніть на телефон гумку або еластичну стрічку. Незручний чохол теж підійде. Також можете встановити на заблокований екран фото з відповідним нагадуванням.

6. Видаліть додатки для соціальних мереж

Такі додатки створені для того, щоб змусити нас витрачати на них якомога більше часу. Навіщо? Тому що це вигідно. Кожна хвилина, яку ми проводимо в соціальних мережах, – це ще одна можливість показати нам рекламу.

Це не означає, що вам потрібно припинити сидіти в соціальних мережах. Але якщо ваша мета – витрачати якомога менше часу на смартфон, задумайтеся над тим, щоб користуватися соцмережами тільки на комп'ютері.

7. Налаштуйте текстовий автовідповідач

Багато людей дратуються, коли довго не відповідають на повідомлення від співрозмовника, тому постійно тримають смартфон напоготові. Для цього випадку можна налаштувати текстовий автовідповідач. Наприклад, в програмному забезпеченні iOS 11 є функція "Не турбувати під час водіння", яку можна налаштувати для будь-якої ситуації. Користувачі Android можуть використовувати додаток "СМС автовідповідач на дзвінки та смс".

8. Невеликі, але корисні кроки

Поставте телефон на зарядку подалі від ліжка. Вимкніть всі сповіщення, окрім дзвінків, повідомлень і подій в календарі. Залиште на смартфоні тільки корисні додатки. Купіть наручний годинник. Не використовуйте телефон як будильник, прибирайте його зі столу під час їжі, і попросіть інших вчинити так само.

9. Пам'ятайте про справжню мету

Одна з причин, чому ми зазнаємо невдачі, коли намагаємося витрачати менше часу на смартфони – ми ставимося до цього як до акту самообмеження. Натомість, намагайтеся думати в більш позитивному контексті: чим менше часу ви проводите з телефоном, тим більше ваше життя схоже на те, про яке ви мрієте.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: