Вхiд на сайт
Авторизацiя

Що подарувати на 8 березня: тренди і ціни

Напередодні весни українці вже активно почали готуватися до майбутнього Міжнародного жіночого дня.
Що подарувати на 8 березня: тренди і ціни

За даними маркетплейса Prom.ua, в топ-5 подарунків в цьому році входять традиційні жіночі дрібнички: товари для творчості (набори для вишивки та картини за номерами для малювання), набори для догляду за тілом, чохли для смартфонів, а також декоративна косметика і біжутерія, пише "Сегодня".

Творчі подарунки обходяться українцям приблизно в 409 грн, косметика - 417-474 грн. На чохли для смартфонів в середньому витрачають 158 грн. Найдорожче коштує біжутерія - 776 грн, яку в основному замовляють комплектами.

Продавці розповідають, що за пару днів до свята попит на подарункові набори збільшується в 3-4 рази.

"Чоловіки терміново шукають подарунки і просять доставити їх протягом дня. В основному вибирають вже готові набори, які побачили на сайті. А ось жінки готуються заздалегідь - ретельно вибирають наповнення подарунка, просять додати в нього декор або поміняти упаковку", - розповідає власник інтернет -магазину чайних і кавових наборів "Мастерская8" Мар'яна Сологуб.

Серед товарів для дому тренди змінилися: якщо ще пару років тому жінкам дарували посуд і кухонну техніку, то зараз - фени, плойки і праски для волосся. Святкове вбрання - ще одна важлива стаття витрат українців перед 8 березня. Аналітики порталу оголошень про продаж одягу Shafa.ua кажуть, що перед святом відбувається бум купівлі суконь, пальто і сумок. На ці три предмети гардероба українки витрачають в середньому 818 грн. Також традиційно після 8 березня на порталі зростає кількість продаваних прикрас і нижньої білизни.

"Ми пояснюємо це тим, що часто чоловіки промахуються з розмірами комплектів, купуючи їх на подарунок. Дівчата, щоб не тримати в шафі непотріні речі, прагнуть їх продати. А на виручені гроші вибрати подарунок до смаку і фігури", - говорить керівник порталу Олександр Роєнко.

Що стосується трендів на подарунки, то тут закріпилася мода на хендмейд. За даними майданчики для продажу авторських виробів Crafta.ua, українці починають готуватися до 8 березня вже з середини лютого. Саме в цей період зростає попит на прикраси, вироби зі шкіри та натуральну косметику. Щоб привітати колег та бізнес-партнерів, компанії замовляють тематичні набори пряників з ручним розписом або авторське варення. Мінімальна вартість такого подарунка - 100 грн. Жінкам, які не люблять зрізані квіти, купують композиції з живих рослин - флораріуми. У передсвятковий період їх замовляють на 45% частіше, ніж у звичайні дні. На такий оригінальний подарунок українці витрачають близько 470 грн.

Багато користувачів відповідально ставляться не тільки до купівлі подарунків, але і до способу їх вручення.

"Шукають кур'єрів для доставки квітів і подарунків заздалегідь. Найчастіше за 2-3 дня, а деякі - навіть за тиждень. Нерідко виконавців просять сфотографувати одержувача з подарунком, щоб побачити його реакцію", - зазначає керівник сервісу замовлення послуг Kabanchik.ua Роман Кірігетов .

На такі поздоровлення чоловіки витрачають в середньому 100-120 грн. Класичною доставкою презентів не обмежуються. Найкреативніші шукають, наприклад, скрипаля, який би годину грав для дам в офісі улюблені мелодії. Головні умови - великий репертуар, охайний вигляд і усмішка. Бюджет таких завдань - в середньому 500 грн.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (6)
Максим КОновалов 27 лютого 2018 10:12
Не нравится 0 Нравится
Ой, знову це свято
Цитировать          1
Веном 27 лютого 2018 10:33
Не нравится 0 Нравится
Насправді можна виробити власний підхід до дарування подарунків на це свято.
Цитировать          2
Пользователь offline Наталья Беленко 7 березня 2018 15:05
Не нравится 0 Нравится
Ох девочки спасибо за идею)
Цитировать          3
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: