Вхiд на сайт
Авторизацiя

Кабмін підвищив пенсії військовим

Кабмін підвищив пенсії військовим
Кабінет Міністрів підвищив пенсії військовим в середньому на 1 500 гривень з 1 січня 2018 року. Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні в середу, передають Українське Новини.

"Цей проект рішення розроблено на виконання доручення прем'єр-міністра Міністерством соціальної політики... Повне рішення проблеми пенсійного забезпечення військовослужбовців можливе тільки з прийняттям нового закону, але люди не мають бути заручниками наших внутрішніх погоджень. Проект постанови передбачає з урахуванням фінансових можливостей поетапне підвищення пенсій представникам силових органів з 1 січня 2018 року. Протягом 2018-2020 пенсійне забезпечення військовослужбовців та представників інших силових органів буде зростати. На першому етапі, з 1 січня, таке підвищення становитиме в середньому щонайменше 1 500 гривень на місяць", - сказав міністр соціальної політики Андрій Рева.

За його словами, до 2020 року пенсійне забезпечення військових зросте в 2 рази.

Міністр зазначив, що документ передбачає перерахунок пенсій колишнім співробітникам Міністерства внутрішніх справ, згідно із законом про Національну поліцію.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман наголосив, що ця постанова - тимчасове вирішення проблеми пенсійного забезпечення військових, та відповідний законопроект має бути внесений у Верховну Раду і прийнятий найближчим часом.

"Є пропозиція прийняти це рішення, але водночас треба продовжувати роботу над новим законом. Я сподіваюся, що він буде розглянутий на Раді національної безпеки і оборони, оскільки стосується всіх військовослужбовців", - сказав він.

Міністр оборони Степан Полторак і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков також підтримали прийняття документа.

Як повідомляли Українські Новини, Верховний Суд постановив перерахувати пенсії колишнім працівникам органів внутрішніх справ.

Також сьогодні, 21 лютого, набув чинності закон про призначення дострокової пенсії за віком сім'ям загиблих під час Революції гідності.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: