Вхiд на сайт
Авторизацiя

МЗС: Україна не може повністю задовольнити претензії Угорщини щодо мовного питання

МЗС: Україна не може повністю задовольнити претензії Угорщини щодо мовного питання
Україна не може повністю задовольнити бажання Угорщини в мовному питанні, заявила Зеркаль

Заступник голови МЗС України Олена Зеркаль заявила, що Київ не зможе задовольнити усі інтереси та бажання угорських нацменшин щодо мовного питання.

В ефірі 5 каналу Зеркаль наголосила, що в Україні є свої інтереси щодо розбудови держави, яка, зокрема, залежить і від розвитку мови.

"Ми, на жаль, втратили дуже багато часу, коли ми не займалися мовними питаннями протягом 25 років. Без кризи психологічної чи сприйняття вирішити це питання неможливо", - зазначила вона.

15 лютого міністр освіти України Лілія Гриневич заявила, що угорська меншина відмовилася від консультацій щодо мови освіти.

За словами українського міністра, представники угорської меншини повідомили, що не братимуть участі у консультаціях щодо мови освіти, які були заплановані на 14 лютого.

Крім того, 15 лютого уряд схвалив законопроект, який має на меті виконання однієї з рекомендації Венеціанської комісії – щодо продовження періоду введення мовної норми на три роки, до 2023 року.

Раніше Угорщина застосувала право вето та заблокувала зустріч комісії Україна- НАТО на рівні голів Міноборони, яка мала відбутися 14 або 15 лютого.

Будапешт посів жорстку позицію щодо української реформи освіти, яка, на його думку, обмежує права угорської меншини здобувати освіту угорською мовою. Через позицію Будапешта свій візит до штаб-квартири НАТО в Брюсселі скасував міністр оборони України Степан Полторак.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: