Вхiд на сайт
Авторизацiя

Грип та ГРВІ на Закарпатті: стало відомо, якою є епідемічна ситуація за минулий тиждень

Грип та ГРВІ  на Закарпатті: стало відомо, якою є епідемічна ситуація за минулий тиждень
Фахівці інформують про стан захворювань закарпатців за минулий тиждень, із 12 до 19 лютого.

За даними, кількість хворих на гострі респіраторні інфекції області у порівнянні з попереднім тижнем збільшилася на 9%.
На гострі респіраторні інфекції захворіло та звернулося за медичною допомогою 5 131 особа, що становить 407,5 на 100 тисяч населення, показник захворюваності знаходиться нижче визначеного епідемічного порогу на 33%. Спостерігаємо приріст кількості випадків ГРІ в межах від 83% у Хустському районі до 9% в м.Ужгород. Перевищеними залишаються епідемічні пороги у Волівецькому та Мукачіському районах, відсоток дитячого населення серед захворілих становить 83% та 71,5% відповідно.

За медичною допомогою з приводу ГРІ звернулося 3 491 дитина, що становить 68% від усіх захворілих. Спостерігаємо незначне зменшення кількості звернень з приводу ГРІ у порівнянні з попереднім тижнем серед дітей 5-14 років на 0,2%.

З метою попередження поширення респіраторних інфекцій серед дітей органами місцевого самоврядування введені обмежувальні протиепідемічні заходи у вигляді призупинення навчально - виховного процесу у освітніх закладах Волівецького та Ужгородського районів та м.Ужгород.

Рівень госпіталізації на рівні порівнянні попереднього тижня і складає 3,8%, лікувалися в умовах стаціонару 197 осіб. Серед госпіталізованих осіб традиційно найбільша кількість дітей віком до 4 років, у лабораторно обстежених осіб виявлені віруси парагрипу, аденовірус та грип А.

З початку сезону захворюваності вакциновано 2272 осіб, в т.ч. 800 дітей та 570 медичних працівників.
Спостереження за перебігом епідемічної ситуації в області продовжується, повідомляє завідувач відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань Вікторія Тимчик


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: