Вхiд на сайт
Авторизацiя

Москаль звернувся до закарпатців, просить фотографувати страшні дороги

Москаль звернувся до закарпатців, просить фотографувати страшні дороги
САД блокує початок ремонтів автодоріг на Закарпатті й хоче забрати кошти «дорожнього експерименту»

– Минулого року уряд здійснив першу спробу реальної децентралізації – передав обласні й районні дороги на баланс місцевим державним адміністраціям (районні дороги – районним адміністраціям, а обласні – обласним), – заявляє Геннадій Москаль. – Була видана спеціальна постанова Кабінету міністрів, а в державному бюджеті окремим рядком прописана сума на ремонт і утримання цих доріг. І хоча сума виявилася мізерною (область отримає всього 218 мільйонів гривень), ми розраховували ще на 50 відсотків від перевиконання митницею планових показників – так званий «дорожній експеримент». Із грудня минулого року Закарпатська область має понад 100 мільйонів гривень залишків від «дорожнього експерименту». Зараз чекаємо затвердження планових показників Державної фіскальної служби на цей рік і розраховуємо, що їх перевиконання Закарпатською митницею буде більшим, ніж у 2017 році.

На ремонт майже всіх обласних і районних доріг виготовлена проектно-кошторисна документація, ми почали оголошувати тендери. Однак на цьому децентралізація й закінчилася.

Служба автомобільних доріг України (САД) мала формально затвердити перелік переданих на наш баланс доріг, після чого Бюджетний комітет Верховної Ради України своїм рішенням направить весь список у Держказначейство, щоб переможці тендерів могли зареєструвати необхідні документи. Однак САД не затверджує перелік доріг, вимагаючи по кожній із них фото або відео ям, вибоїн і т.д., які необхідно відремонтувати. І це ще не все. Кошти від «дорожнього експерименту» САД хоче забрати собі для ремонту й утримання доріг міжнародного й національного значення. Хоча, згідно з постановою Кабміну, цими коштами розпоряджається обласна держадміністрація. Минулого року Закарпаття не отримало практично ніякого державного фінансування на дороги, весь ремонт проводився за кошти «дорожнього експерименту». Цього року ми планували за ці ж надходження продовжити минулорічні роботи й почати поточний середній чи капітальний ремонт на інших дорогах. Однак САД робить усе, щоб заблокувати це.

Коли центральна влада всупереч деклараціям не віддає повноваження на місця, а продовжує керувати по-старому, всіляко блокує роботу й намагається диктувати, що саме робити в областях, то це псевдодецентралізація!

Якщо Служба автомобільних доріг дійсно не знає, в якому жахливому стані знаходяться дороги Закарпаття, то я прошу мешканців області зробити фото цих ям і вибоїн і відправити в САД на електронні адреси:

kae@ukravtodor.gov.ua

press@ukravtodor.gov.ua


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (1)
Наталия 19 лютого 2018 10:12
Не нравится +1 Нравится
Треба покращити не тільки стан доріг, але і подбати про чистоту міста.Ужгород перетворили на помийну яму:сміття повсюди -як в центрі так і на околиці. А тих хто кидає окурки по вулицях, пропоную штрафувати
Цитировать          1
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: