Вхiд на сайт
Авторизацiя

Український математик із США отримав престижну ізраїльську премію Вольфа

Український математик із США отримав престижну ізраїльську премію Вольфа
Член-кореспондент Національної академії наук України Володимир Дрінфельд і його співавтор Александер Бейлінсон отримали ізраїльську премію Фонду Вольфа з математики. Про це повідомляє прес-служба Національної академії наук.

Вчені працюють в Університеті в Чикаго (США). Вони були нагороджені за цикл інноваційних робіт з геометрії, які "мають першорядну важливість" для теоретичної фізики, зокрема, теорії струн.

"Результатом плідної співпраці двох математиків, відзначених премією Вольфа, є виявлення глибоких зв'язків між сучасною абстрактною математикою і фізикою шляхом дослідження важливих алгебраїчних структур, що працюють у галузі квантової теорії поля, яка, в свою чергу, є теоретичною базою сучасної фізики елементарних частинок", - йдеться в повідомленні.

Результати дослідження викладені в книзі "Chiral algebra".

Премією Фонду Вольфа щорічно відзначають 5-6 діячів в декількох областях сучасної науки. На даний момент нею були нагороджені вже 329 вчених і художників зі всього світу. Лауреати отримують нагороди з рук президента держави Ізраїль.

Премія містить грошову суму в розмірі $100 тисяч.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: