Вхiд на сайт
Авторизацiя

Цього року понад 7 тисяч закарпатців вже отримали ID-картки

Цього року понад 7 тисяч закарпатців вже отримали ID-картки
Цього року для проходження зовнішнього незалежного оцінювання обов’язковою є наявність паспорта громадянина України (ID-картки).

Тепер норма, що передбачала можливість подання копії свідоцтва про народження замість копії паспорта для реєстрації для участі у ЗНО особами, яким станом на 1 вересня року не виповнилося 16 років, скасована. Зміни відбулись згідно з вимогами чинного законодавства, коли паспорт громадянина України (ID картка) є обов’язковим документом для особи, яка досягла 14-річного віку.

З метою пріоритетного документування молодих людей громадянським паспортом, міграційна служба області збільшила кількість прийомних годин у рамках Днів школи. Відбулися зустрічі з представниками місцевих відділів освіти, дирекцією шкіл. Обговорювалися питання щодо організації прийому учнів в територіальних підрозділах міграційної служби в окремо встановлені години.

Перелік документів, необхідних для оформлення пластикового паспорта, зведений до мінімуму – свідоцтво про народження, паспорти батьків, довідка про реєстрацію місця проживання, ідентифікаційний код. Послуга для юних заявників є безкоштовною.

З початку цього року на Закарпатті оформлено понад 7 з половиною тисяч паспортів громадянина України у формі ID –картки, третина з них – неповнолітнім, повідомила головний спеціаліст із зв’язків з громадськістю та ЗМІ ГУДМС України в Закарпатській області Ольга Поштак.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: