Вхiд на сайт
Авторизацiя

За незаконне носіння та зберігання зброї закарпатцю загрожує до 5 років за гратами

За незаконне носіння та зберігання зброї закарпатцю загрожує до 5 років за гратами
Великоберезнянським відділом Ужгородської місцевої прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно закарпатця за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ст. 263 ч.1 КК України, тобто незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, а саме, за кваліфікуючими ознаками - носіння, зберігання, придбання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу.

Зокрема, досудовим розслідуванням встановлено, що місцевий мешканець у вересні 2017 року, під шафою у спальній кімнаті в будинку свого покійного дядька, знайшов та привласнив пістолет з магазином в рукоятці. Зброя належала покійному і згідно висновку експерта є вогнепальною короткоствольною зброєю – самозарядним пістолетом «Браунінг» зразка 1922 року, калібру 9х17мм.

У січні 2018 року чоловік, замість того, щоб здати незаконну вогнепальну зброю правоохоронцям, переніс її додому в смт. Великий Березний, де у подальшому і зберігав. Проте, завдяки правосвідомості брата, який повідомив працівників поліції про наявність у чоловіка зброї без відповідного дозволу, даний пістолет було вилучено.

Довідково: санкція статті за вказані дії передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 2 до 5 років, передає прес-служба прокуратури Закарпатської області.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: