Вхiд на сайт
Авторизацiя

З початку року через Закарпатську митницю ДФС ввезено 6 електрокарів

З початку року через Закарпатську митницю ДФС ввезено 6 електрокарів
З 1 січня 2018 року тимчасово звільнено від оподаткування податком на додану вартість та акцизним податком операції з ввезення на митну територію України транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами (одним чи декількома), що зазначені у товарній підкатегорії 8703 90 10 10 згідно з УКТ ЗЕД.

Це передбачено нормою Закону України від 7 грудня 2017 року № 2245-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році», яка діятиме до 31 грудня поточного року.

У зоні діяльності Закарпатської митниці ДФС з початку року за вказаним класифікаційним кодом імпортовано 6 електромобілів торгівельних марок NISSAN, HYUNDAI, MERCEDES-BENZ та BMW. З них 4 авто ввезено фізичними особами та 2 – юридичними.
З урахуванням вищезазначених змін в оподаткуванні, у 2018 році при ввезенні електрокарів імпортери економлять понад 20% коштів за рахунок відсутності митних платежів.

За словами фахівців Закарпатської митниці ДФС, вищевказана норма в податковому законодавстві покликана сприяти ввезенню електромобілів в Україну, однак, більшої ефективності також додав би розвиток інфраструктури (зарядних станцій, відповідних СТО) для зручності використання таких авто в Україні та Закарпатті зокрема.

ДФС у Закарпатській області



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: