Вхiд на сайт
Авторизацiя

Ситуація з грипом на Закарпатті: кількість захворілих збільшилася на 19%

Ситуація з грипом на Закарпатті: кількість  захворілих збільшилася на 19%
Як повідомила завідувач відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань Закарпатського лабораторного центру МОЗ України Вікторія ТИМЧИК минулого тижня (з 05.02. по 12.02.2018 року) кількість захворілих на гострі респіраторні інфекції області у порівнянні з попереднім тижнем збільшилася на 19%.

На гострі респіраторні інфекції захворіло 4 720 осіб, що становить 375 на 100 тисяч населення, та знаходиться нижче визначеного епідемічного порогу на 21%. Спостерігаємо приріст кількості випадків ГРІ в межах від 60% у Перечинському районі до 13,7% в м.Мукачево.

Перевищені епідемічні пороги лише у Воловецькому та Мукачівському районах, відсоток дитячого населення серед захворілих становить 54% та 79% відповідно.

За медичною допомогою з приводу ГРІ звернулося 3 174 дитини, що становить 67% від усіх захворілих. Найбільша кількість звернень серед дітей, віком 5-14 років.

З метою попередження поширення респіраторних інфекцій серед дітей органами місцевого самоврядування введені обмежувальні протиепідемічні заходи у вигляді призупинення навчально - виховного процесу у закладах Воловецького та Мукачівського районів.

Рівень госпіталізації дещо зменшився у порівнянні з попереднім тижнем і складає 4%, лікувалися в умовах стаціонару 197 осіб. Серед госпіталізованих осіб традиційно найбільша кількість дітей віком до 4 років, у лабораторно обстежених осіб вірусів грипу не виявлено.

З початку сезону захворюваності вакциновано 2272 осіб, в т.ч. 800 дітей та 570 медичних працівників.

Спостереження за перебігом епідемічної ситуації в області триває.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: