Вхiд на сайт
Авторизацiя

Програма розвитку туризму і курортів у Закарпатській області на 2016-2020 рр.: що зроблено торік

Програма розвитку туризму і курортів у Закарпатській області на 2016-2020 рр.: що зроблено торік
Про виконання у 2017 році Програми розвитку туризму і курортів у Закарпатській області на 2016-2020 роки прозвітували сьогодні, 6 лютого, на брифінгу в Закарпатській ОДА.

За словами директора обласного департаменту економічного розвитку і торгівлі Дениса Мана, туризм у краї залишається перспективним і надалі, однак проблемним є залізничне сполучення Закарпаття з іншими регіонами України. Любов Когуч, начальник управління туризму та курортів Закарпатської ОДА, повідомила про торішні досягнення згідно з Програмою розвитку туризму і курортів у Закарпатській області на 2016-2020 роки.

Зокрема, було промарковано 3 туристичні маршрути: 10,2 км “Шлях Пинті” (Хустський та Виноградівський райони); 10,0 км Лисичево – г.Кук (Іршавський район); 38,6 км частина Закарпатського туристичного шляху на території Міжгірського району.

Читайте також: Економічні та соціальні підсумки Закарпаття за 2017 рік: розвиток і перспективи

Також представники Закарпаття взяли участь у 9 загальноукраїнських та міжнародних туристичних виставках, які відбулися у містах: Києві, Одесі, Львові, Харкові, а також у м.Брно (Чеська Республіка) та м.Будапешт (Угорська Республіка). Згідно з Програмою проведено ХVІ Міжнародну туристичну виставку-ярмарок „ Тур’євроцентр – Закарпаття 2017 ” (22-23 вересня 2017 р.), та Міжнародну конференцію “Три “Т” у туризмі: транспорт, технології, туризм” (19 вересня 2017 р.).

Важливим кроком у розвитку туризму Закарпаття є розроблення нового сайту “ Вітаємо на Закарпатті” за посиланням: zaktour.gov.ua. Там можна побачити 3 відеоролики на тему: „Активний відпочинок”, „ Гастрономічне Закарпаття ” та „ Бальнеологічний та SPA- туризм Закарпаття ”. Вони також були зняті торік - українською та англійською мовами.

Популяризації туристичної привабливості краю сприяє й те, що було підготовлено до друку та встановлено на територіях інших регіонів (м.Тернопіль, м. Хмельницький, м.Одеса, м.Рівне, м.Полтава, м.Херсон) 16 інформаційних стендів про фестивалі Закарпаття.

Читайте також: Результати моніторингу системи публічного використання бюджетних коштів на Закарпатті

У 2017 році започатковано курси підготовки та перепідготовки фахівців туристичного супроводу на базі: Мукачівського державного університету; ДВНЗ „Ужгородський національний університет”; Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ. Також у всіх районах області проведено цикл семінарів на тему: „Сільський туризм. З чого розпочати та як досягти успіху?”, у яких взяли участь 306 слухачів.

Загалом для Програми передбачено 1910,0 тис. грн. коштів обласного бюджету. За 2017 рік використано 1853,3 тис. грн., що становить 97 відс. від доведеної суми.

Закарпатський кореспондент



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: