Вхiд на сайт
Авторизацiя

Саакашвілі програв апеляцію щодо статусу біженця

Саакашвілі програв апеляцію щодо статусу біженця
Київський апеляційний адміністративний суд визнав законною відмову Державної міграційної служби надати статус біженця або особи, що потребує додаткового захисту, екс-президентові Грузії Міхеілу Саакашвілі.

Таке рішення на засіданні 5 лютого озвучив головуючий суддя Андрій Коротких.

"Суд постановив: апеляційні скарги ДМС та Саакашвілі залишити без задоволення, а рішення Окружного суду від 3 січня залишити без змін", - сказав суддя Коротких.

Рішення в ступає в силу 5 лютого.

Один із захисників Саакашвілі Руслан Чорнолуцький заявив, що це рішення дає владі "багато підстав" реалізовувати плани щодо "можливого незаконного видворення Саакашвілі з країни та можливої незаконної екстрадиції".

Адвокат також запевнив, що це рішення оскаржать у касації.

"Нами буде оскаржено це рішення у касаційній інстанції. Якщо суд в касаційній інстанції не підтримає наші позиції, то ми будемо далі рухатись для захисту Саакашвілі. Є ще європейські інстанції", - сказав Чорнолуцький.

На початку засідання адвокат вкотре заявив, що не довіряє колегії суддів, бо не отримав повного пакету документів про автоматичний розподіл суддів.

Також адвокати Саакашвілі просили суд перенести розгляд апеляції у зв'язку з низкою інших судових процесів, але суд у цьому клопотанні відмовив.

Сам Саакашвілі назвав засідання суду "розводянком" і заявив, що брати участь у засіданні немає сенсу.

"Ходити на ці суди нема сенсу, бо вони зараз створюють таку картинку, що в нас є правосуддя, але насправді в нас нічого такого нема. Є розводняк", - сказав Саакашвілі і більше участі у засіданні не брав.

Також у залі були присутні прихильники Саакашвілі. Одна жінка прийшла з плакатами і зверталася зневажливо до представника ДМС і час від часу вигукувала слова на захист Саакашвілі.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: