Вхiд на сайт
Авторизацiя

У НБУ повідомили, куди українці найчастіше їдуть на заробітки

У НБУ повідомили, куди українці найчастіше їдуть на заробітки
Українці найчастіше їдуть на заробітки до Польщі, Росії, Італії та Чехії.

"В останні роки потоки українських мігрантів до Польщі суттєво зросли. Цьому посприяли зростання економіки Польщі, спрощення правил працевлаштування і спрощення перетину кордону через введення безвізового режиму з країнами ЄС. Щоправда, міграція до Росії зменшилася, зокрема через складні міждержавні відносини", - повідомили у прес-службі НБУ.

За даними Eurostat, 87% дозволів на проживання, які українці отримали в ЄС 2016 року, надала Польща. У першому півріччі 2017 року 95% всіх дозволів на працевлаштування Польща видала саме українцям.

У Нацбанку наголошують, що міграція, зокрема до Польщі, посилиться у найближчі роки. Додатковим ризиком активізації трудової міграції з Україні є збільшення кількості студентів, що здобувають освіту за кордоном.

Останнім часом в Україні посилилася як внутрішня, так і зовнішня трудова міграція. Це зумовлено військовою агресією, макроекономічною кризою та погіршенням добробуту, високим рівнем молодіжного безробіття.

Нагадаємо, Польща ввела нові правила для заробітчан. З початку 2018 року сезонні працівники повинні будуть заплатити за дозвіл на роботу. Безкоштовні заяви-доручення польських працедавців скасували.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: