Вхiд на сайт
Авторизацiя

Москаль: «Вода у верхів’ях річок пішла на спад, проїзд на перевалах повністю забезпечений, аварійні бригади відновлюють світло у знеструмлених селах»

Москаль: «Вода у верхів’ях річок пішла на спад, проїзд на перевалах повністю забезпечений, аварійні бригади відновлюють світло у знеструмлених селах»
Опади на Закарпатті припинилися, загроза підтоплень населених пунктів минула, вода у верхів’ях річок пішла на спад.

– Під найбільшим ризиком підтоплення внаслідок інтенсивних дощів перебували два населені пункти області – Липча (Хустський район) і Вонігово (Тячівський район), – повідомляє Геннадій Москаль. – Обидва села постраждали внаслідок минулого паводка 15 – 17 грудня (тоді р.Ріка і р.Теребля пошкодили дамби), і якби протягом останніх півтора місяця водники не ліквідували проран у Липчі і не зробили тимчасові берегоукріплення з регулюванням русла у Вонігові, села знову опинилися б у воді.

Станом на 11.00 неділі (4.02.) вода у високогір’ях пішла на спад. У низинах р.Боржава вийшла на заплаву й підтопила сільськогосподарські угіддя у Вільхівці, Кам’янському, Заріччі та Сільці, що на Іршавщині, однак дворогосподарства, на щастя, не постраждали. Зараз паводкова хвиля із амплітудою до трьох метрів проходить на межі Іршавського та Берегівського районів, загрози підтоплень населених пунктів немає. Аналогічна ситуація й по Тисі та Боржаві – підйом води до трьох метрів без загрози підтоплення.

Рух автотранспорту на всіх перевалах, що на адміністративній межі Закарпаття, забезпечено, вводити обмеження для фур немає потреби.

Внаслідок учорашніх снігопадів і падіння дерев на лінії електропередач залишаються знеструмленими 33 населені пункти (із них повністю 29) у Воловецькому, Міжгірському, Великоберезнянському, Перечинському і Тячівському районах Закарпаття. Аварійні бригади енергетиків уже почали відновлювальні роботи.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: