Вхiд на сайт
Авторизацiя

Прогноз погоди в Україні на тиждень: коли і наскільки сильно похолодає

Прогноз погоди в Україні на тиждень: коли і наскільки сильно похолодає
На цьому тижні в Україну після морозів знову повернулося тепло. Однак почався лютий, який українською не даремно називається "лютий". Сайт "Сегодня" розібрався, якої погоди варто очікувати в найближчі дні.

3 лютого, в суботу на півночі і в західній частині України випадуть опади, дощ з мокрим снігом, причому у Львівській, Івано-Франківській областях це будуть справжні зливи, повідомляє Укргідрометцентр. На решті території країни - сухо, змінна хмарність. Температура повітря на заході, півночі і сході країни вдень - в середньому від 2 до 6 градусів тепла, в центрі - від 4 до 10 градусів, і на півдні - від 8 до 12 градусів вище нуля.

Прогноз погоди в Україні на тиждень: коли і наскільки сильно похолодає

4 лютого, в неділю опади накриють вже всю територію України. На сході і в центрі ще більше потеплішає - від 6 до 8 градусів вище нуля. А на західній Україні, навпаки, похолодає, там вдень очікується від -3 до +1. У північних областях - від 2 до 5 градусів вище нуля, на півдні - від 7 до 13 тепла.

Прогноз погоди в Україні на тиждень: коли і наскільки сильно похолодає

5 лютого, в понеділок в Україну повертається зима - майже на всій території країни температура повітря "піде в мінус". Так, в західних областях і в центрі вдень від -5 до -7 градусів, на півночі - від -6 до -8, в східних областях від 0 до -5, в південних - від -1 до +1 (при цьому в Криму від 2 до 4 градусів вище нуля).

Прогноз погоди в Україні на тиждень: коли і наскільки сильно похолодає

6 лютого, у вівторок у багатьох областях країни випаде сніг. Опадів не очікується тільки в Львівській, Волинській, Рівненській, Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях і в Криму. Холодніше за все буде в західній частині України - від -4 до -6. На півночі вдень - від -3 до -5, на сході і в центрі - від -1 до -2, і на півдні - від 0 до 5 градусів тепла.

Прогноз погоди в Україні на тиждень: коли і наскільки сильно похолодає

7 лютого, в середу сніг очікується в східних і південних областях, на решті території України без опадів. При цьому температура повітря практично в усіх частинах країни залишиться такою ж, як і у вівторок.

Прогноз погоди в Україні на тиждень: коли і наскільки сильно похолодає

Народний прогноз погоди

3 лютого - в цей день вшановується пам'ять преподобного Максима Сповідника і Максима Грека. У давнину була така приказка: "Якщо місяць поплив, в хмару білий ріг встромив - буде добре жито та борошно в сито" - молодий місяць у хмарах вказував на хороший урожай. А ось ясне небо віщувало недорід. Яскраво-червоний захід сонця 3 лютого вказував на морозний ясний завтрашній день; а ясна погода - на ранню весну. Якщо вдень сонце світить яскраво, то влітку на фруктових деревах плоди червиві будуть, а якщо воно за хмари ховається, плоди будуть чисті та здорові.

4 лютого
відзначається день пам'яті апостола Тимофія. У колишні часи цей день був оплотом хуртовин, хурделиць і морозів: "Це не диво, що Афанасій-ломонос (31 січня) морозив ніс, а ти почекай Тимофіївської морозів". Саме мороз визначав майбутню погоду. Якщо в мороз спітніли віконниці і рами, треба чекати потепління. Якщо "сніжні узори" піднімаються вгору по склу, значить морозу продовжуватися, а якщо нахилилися - до відлиги. Якщо опівдні на Тимофія світить сонечко - весна йде рання.

5 лютого вшановується пам'ять святого Агафангела. У колишні часи погоду у цей день передбачали білки і птахи. Якщо під час морозу вона залишає гніздо і спускається з дерева, це означає, що слід чекати відлиги. Якщо вранці наші пращури виразно чули крик синиці, то вони готувалися до серйозних морозів.

6 лютого - в цей день вшановується пам'ять преподобної Ксенії. Цей день вважали переломом зими, і по ньому судили про майбутню весну: "Яка Ксенія - така весна". "Якщо на Ксенію відро (хороша погода) - весна буде червона (хороша)". Наші пращури говорили: "На Полузимниця дорогу перемітає - корм підмітає". Це означало, що зима затримається, і домашні тварини з'їдять всі заготовлені для них запаси.

7 лютого відзначається день пам'яті святителя Григорія Богослова. У колишні часи з цього дня судили про майбутню зиму. Яким цей день буде з ранку до полудня, такою буде і перша половина наступної зими, а погода з полудня до вечора вказує на другу половину зими. Густий туман віщував мор худоби, а ясна погода говорила про те, що буде хороший рік.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: