Вхiд на сайт
Авторизацiя

Україна вбачає Італію надійним партнером у сфері «зеленої» енергетики та енергоефективності

Україна вбачає Італію надійним партнером у сфері «зеленої» енергетики та енергоефективності
Перспективи співпраці із італійським бізнесом презентував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук під час Українсько-італійського бізнес-форуму. Участь у розмові взяв Міністр закордонних справ Італії Анджеліно Альфано, який прибув в Україну на чолі італійської делегації урядовців, керівництва профільних асоціацій та підприємств.

«Італія є одним із найбільших економічних партнерів України. Крім того, стрімкий розвиток відновлюваної енергетики Італії є гарним прикладом для наслідування. Зокрема, Італія вже перевиконала свої зобов’язання щодо досягнення у 2020 році частки енергії, виробленої з відновлюваних джерел, у кінцевому споживанні на рівні 17 відсотків», - підкреслив С.Савчук.

Україна вбачає Італію надійним партнером у сфері «зеленої» енергетики та енергоефективності

У 2016 р. Італія досягла 17,4% споживання енергії, виробленої з відновлюваних джерел.

За даними організації «REN21» (http://www.ren21.net), вже у 2016 р. Італія входила у ТОП-5 країн світу із найбільшими потужностями сонячних електростанцій.

Дані IRENA (http://www.irena.org) свідчать, що встановлена потужність об’єктів відновлюваної електроенергетики Італії станом на початок 2017 року склала - 51 ГВт, у тому числі СЕС – 19,2 ГВт, ВЕС - 9,2 ГВт.

Важливу роль у країні відіграє і гідроенергетика. В Італії встановлено більше 21,8 ГВт потужностей гідроенергетики, з цим показником вона займає 3 місце у Європі після Норвегії (31,6 ГВт) та Франції (25,4). Попри те, що більшість гідропотенціалу вже використовується, будівництво станцій продовжується і сьогодні.

Стан, перспективи та пріоритетні напрямки українсько-італійського економічного та інвестиційного співробітництва, умови та переваги ведення бізнесу в Україні та Італії окреслили Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, Міністр інфраструктури України Володимир Омелян, Голова Представництва ЄС в Україні Хюґ Мінґареллі та заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України з питань європейської інтеграції Наталія Бойко.

За підсумками участі у Форумі С.Савчук провів низку ділових перемовин з італійськими компаніями щодо інвестицій у спільні «зелені» проекти.

Довідково:

Співорганізаторами заходу стали ТПП України та Посольство Італійської Республіки в Україні, за підтримки Міністерства закордонних справ України.

На форумі були присутні понад 100 українських та 35 італійських компаній. Ділові кола України та Італії вели переговори у форматі В2В.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: