Вхiд на сайт
Авторизацiя

Ужгородці підготували звернення до керівництва уряду, міністрів, народних депутатів

Ужгородці підготували звернення до керівництва уряду, міністрів, народних депутатів
За результатами зустрічі, яка відбулася у п’ятницю, 26 січня, в сесійній залі Ужгородської міської ради з представниками ОСББ, ЖБК і стосувалася набрання чинності змін до Постанови Кабміну від 4 березня 2002 р. № 256, якою затверджено “Порядок фінансування видатків місцевих бюджетів на здійснення заходів з виконання державних програм соціального захисту населення за рахунок субвенцій з державного бюджету”, підготували звернення до керівництва уряду, міністрів, народних депутатів.

Ужгородський місцевий осередок Всеукраїнської громадської організації «Спілка власників житла України», ОСББ та ЖБК нашого міста просять у своєму зверненні повернути на 2018 рік дію Порядку відшкодування пільг та субсидій для ОСББ, ЖБК у редакції, яка діяла до 1 першого січня цього року, без відкриття спецрахунків у Держказначействі.

У зверненні йдеться, що через новації, які суперечать іншим нормативним актам, під загрозою опинилося питання відшкодування пільг та субсидій мешканцям багатоквартирних будинків, в яких створені ОСББ та діють ЖБК. Також оскільки ОСББ не відносяться до підприємств-надавачів послуг і в Ужгороді оплачують лише за електроенергію на освітлення місць спільного користування та роботу ліфтів, новий порядок призведе до накопичення на “спецрахунках” значних залишків коштів, які ОСББ не зможе використати на придбання будівельних матеріалів, розраховуватися з фізичними особами-підприємцями та юридичними особами за виконані роботи з поточного та капітального ремонту та інші роботи, які необхідні для забезпечення належного санітарно-технічного стану житлового будинку та прибудинкової території.

Звернення надіслали прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману, віце-прем'єр-міністру, Міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, голові Нацради з питань створення та забезпечення функціонування ОСББ Геннадію Зубку та народним депутатам України Роберту Горвату та Валерію Пацкану, передає прес-служба Ужгородської міськради.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: