Вхiд на сайт
Авторизацiя

Супрун закликала вакцинуватися, не чекаючи на нові спалахи хвороб

Супрун закликала вакцинуватися, не чекаючи на нові спалахи хвороб
В.о. глави МОЗ Уляна Супрун закликала громадян України вакцинуватися, не чекаючи на нові спалахи хвороб - дифтерії, кашлюку та правця, вакцинація проти яких наразі перебуває на низькому рівні.

Про це Супрун заявила в одному з інтерв'ю.

"Маємо посилити вакцинацію дітей і дорослих від дифтерії, кашлюку та правця, яка зараз на низькому рівні. У країні достатньо якісних та безпечних вакцин, немає причин, щоби не вакцинуватися, тож закликаю не чекати спалахів нових хвороб, а попередити їх", - зазначила в.о. глави МОЗ.

"Зверніться до сімейного лікаря, терапевта або педіатра та проконсультуйтеся з ними, які щеплення вам потрібні.... По мірі розгортання медичної реформи кожен українець матиме свого лікаря, який нагадуватиме йому про щеплення", - додала Супрун.

Також вона зауважила, що спалахи кору "були неминучими".

"Лікарі та батьки, які відвели дітей на щеплення, допомогли підняти рівень планової вакцинації українців від кору у 2017 році до 93% дітей 1 року і 90% дітей 6 років. Але маємо продовжувати посилену вакцинацію, щоб охопити всіх, хто не отримав свій захист раніше або вакцинований частково", - повідомила вона.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: