Вхiд на сайт
Авторизацiя

Зміни щодо пільг та субсидій в Ужгороді обговорили представники ОСББ та ЖБК (ФОТО)

Зміни щодо пільг та субсидій в Ужгороді обговорили представники ОСББ та ЖБК (ФОТО)
Усі зміни, які стосуються комунальних послуг, обговорювали сьогодні, 26 січня, в Ужгородській міській раді, передає прес-служба мерії.

Сьогодні у великій залі Ужгородської міської ради представників ОСББ, ЖБК, підприємств, які надають комунальні послуги, поінформували про зміни в законодавстві щодо фінансування пільг та субсидій і як у зв’язку з цим слід діяти.
Роз’яснення надавали заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак, начальник міського управління праці та соціального захисту населення Андрій Біксей, начальник відділу фінансування місцевого господарства та соціального захисту населення департаменту фінансів та бюджетної політики Ужгородської міської ради Віра Славич, начальник управління Державної казначейської служби України у місті Ужгороді Лілія Гибало.

8 листопада 2017 року уряд схвалив рішення про запровадження в Україні часткової монетизації пільг і субсидій із 1 січня 2018 року, її першого етапу, який передбачає монетизацію пільг та субсидій на рівні надавачів послуг. Метою змін, як задекларовано, є перехід на прозорі та своєчасні розрахунки “живими” коштами за субсидіями між державою та виконавцями послуг тощо.

Як ішлося сьогодні на зустрічі, передбачено механізм, що необхідно переукласти угоди з надавачами послуг та відкрити казначейські рахунки. Відтак керівники ОСББ отримуватимуть від управління праці та соціального захисту населення дані щодо пільг і субсидій, формуватимуть відповідні реєстри і подаватимуть їх в управління соцзахисту та департамент фінансів Ужгородської міської ради, за ними казначейство зможе переводити кошти на рахунки. Реєстри слід подати вже до 14 лютого.

Для вирішення всіх питань щодо змін управління праці та соціального захисту населення виділяє окреме приміщення і двох працівників, які проводитимуть лише цю роботу, уже днями буде надіслано всім ОСББ, ЖБК чіткі покрокові рекомендації, як діяти, форми для заповнення тощо.

Проте присутні на сьогоднішній зустрічі керівники ОСББ, ЖБК обурювалися, що зміни значно ускладнюють їхню роботу, нові законодавчі акти суперечать раніше прийнятим і не скасованим, висловлювали побоювання, що можуть виникнути проблеми з надходженням коштів та багато інших.

Заступник міського голови Олександр Білак пояснив, що міська влада не приймала жодних змін, це зроблено Постановою Кабміну. Аналогічні питання щодо можливих проблем ставлять і в багатьох інших містах. Із цього приводу відповідні звернення вже скерувало до центральних органів влади міське управління праці та соціального захисту населення, працівники казначейської служби, готується ще одне узагальнене звернення. Є сподівання, що таки будуть зміни або ж додаткові роз’яснення, усунуто протиріччя. Наразі працівники органів місцевого самоврядування та державних структур повинні виконувати прийняті на державному рівні нормативні документи та вживати всіх заходів, щоб ужгородці не відчули незручностей в одержанні пільг та субсидій.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: