Вхiд на сайт
Авторизацiя

Ужгородські лікарі запевняють, що у місті вистачає вакцини від дифтерії

Ужгородські лікарі запевняють, що у місті вистачає вакцини від дифтерії
Як повідомляє відділ охорони здоров'я Ужгородської міської ради в міських амбулаторіях загальної практики сімейної медицини та дитячих і дорослих поліклініках достатньо вакцин для щеплення дітей і ревакцинації дорослих від небезпечного захворювання, спалах якого передбачають спеціалісти – дифтерії.

Щеплення від дифтерії дітям можна зробити безоплатно цільноклітинною вакциною проти кашлюку, дифтерії та правцю АКДП, яка, як запевняє Міністерство охорони здоров'я, забезпечує найкращий захист. Також є безкоштовна вакцина для профілактики дифтерії та правця АДП і вакцина для профілактики дифтерії та правця зі зменшеним вмістом антигену АДП-М, яку застосовують для дорослих.

Дифтерія – гостра інфекційна хвороба, яка передається повітряно-крапельним шляхом. Коли дифтерійна бактерія потрапляє у дихальну систему, вона виробляє токсин, що руйнує тканини дихальної системи. Захворювання проявляється у вигляді ангіни, коли у горлі утворюються плівки, що можуть ускладнювати дихання та ковтання. Токсин може спричинити:
– слабкість
– біль у горлі
– лихоманку
– набряк залоз шиї.
Токсин також може потрапити у кров і вразити серце, нирки і нервову систему.
Ускладнення від дифтерії можуть включати:
– блокування дихальних шляхів
– пошкодження серцевого м'яза (міокардит)
– ушкодження нерва (поліневропатію)
– легеневу інфекцію (дихальну недостатність або пневмонію).

Єдиний спосіб уберегтися від дифтерії або зменшити страшні наслідки при ураженні нею – отримати щеплення.

Вихованці ужгородських садочків і шкіл, яким це належить за віком, після огляду лікаря пройдуть вакцинацію у своїх освітніх закладах. Прохання до всіх ужгородців: відслідкуйте, чи мала щеплення ваша дитина і зробіть його БЕЗКОШТОВНО собі та своїм близьким у ваших амбулаторіях.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: