Вхiд на сайт
Авторизацiя

У 2018 році в Україні збираються виробляти на 4% більше м'яса птиці

У 2018 році в Україні збираються виробляти на 4% більше м'яса птиці
Асоціація "Союз птахівників" прогнозує збільшення загального виробництва м'яса птиці в країні на 4,3%, або на 52 тис. тонн до 1,26 млн тонн у забійній вазі у 2018 році порівняно з 2017 роком, а також прогнозує збільшення експорту на 7%, або на 19 тис. тонн до 290 тис. тонн.

Про це в бліц-інтерв'ю Українським Новинам повідомив керівник асоціації "Союз птахівників" Сергій Карпенко.

З його слів, за підсумками 2017 року виробництво м'яса птиці збільшилося на 3,2% до 1,208 млн тонн у забійній вазі.

"Зокрема, промислове виробництво м'яса птиці становило 1,020 млн тонн у забійній вазі й зросло на 2,8% порівняно з 2016 роком", - зазначив експерт.

З його слів, значно збільшилося виробництво в господарствах населення - цей сегмент зріс торік на 7,5% до 187,5 тис. тонн, що свідчить про подальше скорочення доходів населення, у результаті чого люди змушені вирощувати більше птиці для власних потреб.

"Крім того, торік Україна підтвердила статус одного з найбільших світових експортерів м'яса птиці. За 12 місяців постачання цієї продукції вітчизняного виробництва на зовнішні ринки становили 271 тис. тонн, що перевищує показник 2016 року на 13%", - зазначив Карпенко.

У другому півріччі знизилися темпи експорту, зокрема через те, що певні обсяги було перенаправлено на задоволення зростаючого попиту на внутрішньому ринку.

Він додав, що при цьому збільшився також обсяг імпорту м'яса птиці в Україну - на 43% до 118 тис. тонн.

"В основному імпортувалося м'ясо механічного обвалювання (сировина для промпереробки, 90% від усього імпорту) і субпродукти (7%) переважно з Польщі, а також з Німеччини й Угорщини", - сказав він, пояснивши це стрибками цін на м'ясо на внутрішньому ринку, які стимулювали переробників закуповувати дешеву сировину для виробничих потреб.

На 2018 рік асоціація прогнозує виробництво м'яса птиці на рівні 1,26 млн тонн у забійній вазі, з яких промислове виробництво становитиме 1,067 млн тонн.

"Це буде зростання 4,5%. Експорт м'яса птиці становитиме близько 290 тис. тонн", - вважає експерт.

Крім збільшення експортних постачань у 1-му півріччі, зростання цін на внутрішньому ринку торік на м'ясо птиці експерт пояснює також зростаючим попитом - через здорожчання свинини люди почади переходити на більш дешевий вид м'яса, і ціни почали зростати в результаті й на курятину.

Як повідомляли Українські Новини, Антимонопольний комітет продовжує дослідження ринку курячого м'яса й, за попередніми його результатами, допускає наявність можливого порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді узгоджених дій виробників у частині узгодження цінової політики, а також зловживання монопольним домінантним положенням одним з виробників.

У 1-му півріччі 2016 року виробництво становило 589,6 тис. тонн у забійній вазі, зокрема сільгосппідприємствами - 507,7 тис. тонн, експорт за перше півріччя збільшився на 42% до 147,7 тис. тонн.

Найбільшим виробником на ринку є ПАТ "Миронівський хлібопродукт".

Джерело : Українські новини


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: