Вхiд на сайт
Авторизацiя

Профілактика грипу та застуди: що робити, коли всі навколо хворіють

Профілактика грипу та застуди: що робити, коли всі навколо хворіють
Захворювання, які ми називаємо застудними, з'являються не через холод, а через віруси. Коли дрібні вірусні частинки потрапляють в організм і починають розмножуватися, ми хворіємо: піднімається температура, болить горло, з'являється слабкість, нежить і кашель.

Найкращий спосіб залишатися здоровими – якомога менше контактувати з вірусами. Для цього існують прості методи профілактики. Особливо ці поради актуальні в зимовий період, коли нам часто доводиться контактувати з людьми, які вже хворіють.

Частіше мийте руки

Віруси осідають на різних поверхнях, в тому числі на руках, і легко можуть потрапити в організм. Тому основне правило захисту: прийшли з вулиці – помийте руки. Якщо поблизу немає мила і води, скористайтеся антисептичним гелем для рук на основі спирту або вологими серветками.

Провітрюйте приміщення

Повітря – те середовище, через яку вірусні частинки переходять від людини до людини. А це означає, що якщо очистити повітря, то ризик зараження знизиться. Найлегший і доступний спосіб "дезінфекції" повітря – провітрювання. Досить відкрити кватирку, щоб концентрація вірусів в приміщенні зменшилася.

Робіть вологе прибирання

Віруси можуть жити в домашньому пилу кілька днів. Звичайна вологе прибирання допоможе скоротити їх кількість. Тому робіть вологе прибирання будинку хоча б через день.

Ми багато часу проводимо на роботі, де також є ризик заразитися. Тому вологе прибирання потрібне і на робочому місці: протирайте офісний стіл вранці і ввечері.

Не забувайте про гаджети

За даними досліджень, смартфон – один з найбрудніших предметів. На корпусі телефону осідає пил, бактерії і, звичайно ж, віруси. Зберіть мобільні гаджети у всієї родини і обробіть поверхню спеціальними вологими серветками для техніки, на серветку при цьому додайте краплю дезинфікуючого гелю для рук. Таку процедуру потрібно проводити регулярно, в небезпечний сезон краще займатися цим кожен день.

Зволожуйте слизові оболонки

Слизові оболонки носа, рота і горла – бар'єр на шляху інфекцій. Коли слизові пересихають, вони не справляються зі своїми функціями, і вірус безперешкодно проникає в організм. Щоб допомогти слизовим працювати на відмінно, використовуйте зволожуючий сольовий розчин. Його можна купити або зробити самостійно, для цього в одному літрі кип'яченої води розмішайте чайну ложку солі без гірки. Цим розчином можна промивати ніс кілька разів на день.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (4)
Пользователь offline Olegek 6 березня 2024 11:40
Не нравится 0 Нравится
Под видом гриппа может скрываться и другая вирусная инфекция. К примеру фарингит
Цитировать          1
Пользователь offline Станислава Молчанова 8 березня 2024 08:15
Не нравится 0 Нравится
Цитата: Olegek
Под видом гриппа может скрываться и другая вирусная инфекция. К примеру фарингит

Это да. И кстати проходит он у всех по-разному...
Цитировать          2
Пользователь offline Olegek 9 березня 2024 08:52
Не нравится 0 Нравится
Цитата: Станислава Молчанова
Это да. И кстати проходит он у всех по-разному...

У меня температура под 39 была три дня. А потом и кашель присоединился...
Цитировать          3
Пользователь offline Виктор Дружинин 11 березня 2024 08:34
Не нравится 0 Нравится
Цитата: Olegek
У меня температура под 39 была три дня. А потом и кашель присоединился...

Вот видите, у вас всё так проходило.... А в моём случае фарингит без температуры https://stomatidine.com.ua/ru/main-menu/faringit/ был, поэтому мы вообще не сразу определили что за вирус ко мне прицепился. И такая картина протекания болезни встречается достаточно часто. Человек может думать, что у него банальная простуда, а на самом деле фарингит. А определить его может только врач при внимательном очном осмотре
Цитировать          4
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: