Вхiд на сайт
Авторизацiя

За відмову від щеплень пропонують запровадити штрафи

За відмову від щеплень пропонують запровадити штрафиМіністерство охорони здоров’я України виступає за посилення відповідальності за відмову від вакцинації. Про це під час засідання Верховної Ради заявила виконувач обовя’зків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, пише Радіо Свобода.

«Для наступних кроків нам потрібна ваша підтримка, щоб внести зміни до законів України, які регламентують питання вакцинації, і посилити відповідальність за відмову від вакцинації, як це зроблено в усьому цивілізованому світі. Важливо ухвалити нову національну стратегію імунізації, яка підготовлена Міністерством охорони здоров’я», – заявила Супрун.

Нині в Україні не передбачено адміністративної або кримінальної відповідальності за відмову від вакцинації.

У міністерстві наголошують, що за умови охоплення вакцинацією на рівні 98% дітей і дорослих, смертельним випадкам і госпіталізації можна запобігти.

Додамо, підробка довідок про щеплення в Україні тягне за собою кримінальну відповідальність – до 8 років ув’язнення.

Зауважимо, у Німеччині, починаючи з 2015 року, відмова від щеплень дитини карається штрафом у 2500 євро. На початку 2017 року німецький Бундестаг підтримав урядовий законопроект про нагляд за інфекційними хворобами, який зобов’язує ясла інформувати відомства з охорони здоров’я, якщо батьки дітей не можуть підтвердити факт їхнього щеплення.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: