Вхiд на сайт
Авторизацiя

В НБУ очікують стабілізації ситуації на валютному ринку через "тижні - місяці"

В НБУ очікують стабілізації ситуації на валютному ринку через "тижні - місяці"
Національний банк очікує стабілізації ситуації на валютному ринку найближчим часом.

Про це журналістам у понеділок повідомив заступник голови НБУ Олег Чурій, передають Українські Новини.

"Ми не бачимо жодних проблем на валютному ринку. У нас досить високі резерви, й ми постійно присутні на ринку. З початку місяця ми продали близько 160 млн доларів. Ми продаємо насправді не дуже великі обсяги - близько 5-20 млн доларів за день. Великого перекосу ми не бачимо", - повідомив заступник голови НБУ.

Він пояснив поточне зниження курсу гривні сезонним чинником і очікує, що ситуація зміниться в найближчі тижні - місяці.

"У нас 50% надходжень валютного виторгу йде від аграріїв. У них зараз мертвий сезон, деякі компанії тільки з відпустки повернулися минулого тижня. Вони проводять зараз обмежені експортні операції. Найближчим часом, може, пара тижнів - місяців максимум, ситуація повинна зміниться. Більша частина коштів аграріїв перебуває або у валюті, або в товарі, й щоб посіяти врожай - їм потрібні великі обсяги гривні", - зазначив він.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: