Вхiд на сайт
Авторизацiя

Запорізька АЕС відключила на ремонт другий енергоблок

Запорізька АЕС відключила на ремонт другий енергоблок


Другий енергоблок Запорізької атомної електростанції, яка входить у структуру Національної атомної енергогенеруючої компанії «Енергоатом», відключено від енергомережі для проведення планового середнього ремонту.

Про це повідомили у прес-службі компанії.

«20 січня о 00:35 енергоблок №2 Запорізької АЕС відключено від енергомережі для проведення планового середнього ремонту», - йдеться у повідомленні. В даний момент на Запорізькій АЕС в роботі перебувають 5 енергоблоків. Сумарна потужність генераторів становить 5 000 МВт.

В компанії зазначили, що радіаційний фон на проммайданчику і в санітарно-захисній зоні (територія навколо АЕС радіусом 2,5 км) – 8-12 мікрорентген на годину, що відповідає природному радіаційному фону в місці розташування Запорізької АЕС.

Довідка. Запорізька АЕС - найбільший енергетичний об'єкт в Україні і Європі із встановленою потужністю 6 000 МВт. На ЗАЕС експлуатуються шість енергоблоків потужністю 1 млн кВт кожен. Перший енергоблок було введено в експлуатацію в 1984 році, другий - у 1985 р., третій - у 1986 р., четвертий - у 1987 р., п'ятий - у 1989 р., шостий - у 1995 році. Починаючи з 1984 року, внесок Запорізької АЕС в енергетику країни зріс з 2 до 22%.

До слова, проблеми минулого тижня виникли і на Рівненській АЕС, яка входить в структуру Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом", яка у п'ятницю, 19 січня, відключила від мережі другий енергоблок. Про це повідомляє прес-служба компанії.

"19 січня 2018 року в 11:20 енергоблок №2 Рівненської АЕС відключено від енергомережі дією автоматичного захисту. Причини спрацьовування захисту з'ясовуються", - йдеться в повідомленні. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на РАЕС - в межах норми.

За матеріалами УНІАН


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: