Вхiд на сайт
Авторизацiя

Головний офіс компанії "Нестле" повертається до гідроенергетики

Головний офіс компанії "Нестле" повертається до гідроенергетики


Гідроелектростанція на Марні була урочисто відкрита у жовтні 2017 року. Рушійна сила води була використана ще в 1977 році на старій шоколадній фабриці Менєр після повільної регресії з часів Другої світової війни.

32-тонна турбіна була поставлена у воду після року будівництва. Була виконана справді ретельна робота, всього 50 сантиметрів від будинку. "Це свідчить про те, що сучасні роботи можуть бути виконані якісно, навіть тоді, коли мова йде про роботи на історичних пам`ятках", - говорить Олів'є Манто, директор проекту Інглі Кофлі Іль-де-Франс.

Турбіну потужністю 466 кіловат виготовили у Франції, вона обертається завдяки водоспаду.

"Соромно мати водоспад і не користуватися ним. Коли керівництво компанії Nestlé сказало мені, що хоче встановити турбіну, я з радістю підтримав цей проект ", - згадує мер міста Даніель Вачез (Noisiel). Для того, аби отримати дозволи для встановлення турбіни, знадобилося два роки.

"Ми не використовуємо зелену енергію для створення зеленої енергії. Це реальний економічний проект з віддачею інвестицій ", - говорить генеральний директор компанії Nestlé. Виробництво буде повторно введено в електричну мережу і покриватиме 25% споживання головного офісу, тобто в середньому 2300 МВт. год. у рік

Річна економія викидів оцінюється в 190 тон CO2. "Ми хочемо йти на малі місцеві об'єкти, які не забруднюють зовнішнє середовище", - говорить Жан-П'єр Монегер, генеральний директор Engie Cofely.

Турбіна є безпечною для водних організмів: вона обертається повільно, а лопасті розміщені досить далеко, що дозволяє 99% риби спокійно пройти.

У листопаді 2016 року, державний орган з управління водними шляхами (VNF) підписав угоду про співпрацю з компанією Quadran, зеленим виробником електроенергії у Франції, для розробки семи гідроенергетичних проектів на Сені і Марні.

«Результати виклику для малих гідроенергетичних проектів держави, що забезпечує додаткову компенсацію проектів виборності і гарантій прибутковості, були представлені 27 квітня", - повідомили у VNF.

Вже є обрані чотири місця: гребля Meaux, ділянки Бугівале і Кар'єр-су-Пуассі (Івелін) і дамба порту Port-à-l’Anglais (Val-de-Marne)

"Ми будемо подавати адміністративні дозволи до початку 2018 року. Підхід VNF є інноваційним. VNF хочуть підвищити гідравлічний потенціал існуючих структур ", - додає Ліонель Фульк'єр з групи Quadran.



Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: