Вхiд на сайт
Авторизацiя

Закарпатські ювенали знайшли всіх розшукуваних в області дітей

Закарпатські ювенали знайшли всіх розшукуваних в області дітей
За минулий рік працівники сектору ювенальної поліції Закарпаття отримали понад дві сотні звернень про зникнення неповнолітніх. Завдяки якісній роботі правоохоронців, дітей вдалося швидко знайти та повернути в родини та заклади опіки.

Кожна справа, якою займаються працівники сектору ювенальної превенції, по-своєму особлива і потребує негайного реагування. Адже кожного разу, коли до поліцейських звертаються із заявою про зникнення дитини, йдеться про її безпеку, життя та здоров’я.

Минулого 2017 року поліцейські розслідували 204 справи, що стосувалися зникнення 218 дітей. Всі вони завершилися успішно, кожного неповнолітнього правоохоронці знайшли та повернули рідним чи в заклади опіки. У всіх випадках закарпатські ювенали провели роботу з дітьми, з’ясували причини їх відсутності, вивчили умови, в яких вони живуть.

Начальник сектору ювенальної превенції Аднрій Курта зазначає, що порівняно з 2016 роком, у минулому кількість подібних звернень зросла.

«Але це не означає, що діти почали тікати з дому частіше. Це лише показник того, що батьки стали відповідальнішими у даному питанні. Раніше доволі часто батьки починали пошуки самотужки і це зводилося до розшуку дитини у вузькому колі знайомих чи в межах населеного пункту. В таких випадках потім неповнолітнього знайти було значно тяжче. Тепер ситуація змінилися, на «102» телефонують одразу як переривається зв’язок з дитиною і дорослі не знають її місцезнаходження. Це є правильна поведінка, адже пошуки поліцейськими передбачають використання усіх можливостей правоохоронних органів в повній мірі, і при потребі – поширення орієнтування по всій країні. Завдяки таким позитивним тенденціям, поліція тепер витрачає на пошук однієї дитини в середньому кілька годин, рідше – добу. Поодинокими були випадки більш довготривалого розшуку», – розповідає Андрій Курта.

Одним із таких нетипових випадків став пошук 16-річної ужгородки, яка намагалася втекти, переїжджаючи із одної області в іншу. Поліція Закарпаття у співпраці з колегами з інших областей за п’ять днів працювали над пошуком дівчини, яка виїхала з нашої області до Львова, а звідти — в Тернопіль та Вінницю. Справу вели так, щоб не налякати юну втікачку. Весь цей час правоохоронці проводили комплекс пошукових заходів і затримали дівчину, після чого повернули батькам.

Схожа ситуація трапилася в квітні минулого року: до поліцейських звернулася мати 17-літньої дівчини із села Кушниця, що на Іршавщині. Заяву про зникнення дитини жінка написала після обіду, о 14:20, коли зрозуміла, що дочка не прийшла додому зі школи. А вже через три години того ж дня дівчину знайшли в іншому районі області, де вона вже купила білет та хотіла покинути межі області.

Важливо зауважити, що робота сектору ювенальної превенції спрямована не лише на розшук дітей, які покинули домівку, а й на профілактичну роботу з дітьми та їх родинами. Результати такої праці впливають на зниження статистики дитячої злочинності та дозволяють стовідсотково знаходити всіх зниклих дітей.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: