Вхiд на сайт
Авторизацiя

Данія встановила рекорд у вітровій енергетиці в 2017 році

Данія встановила рекорд у вітровій енергетиці в 2017 році
У 2017 році майже половину електроенергії Данії – 43,6% – забезпечили вітрові установки. Очікується, що вже до 2020 року вітрогенератори вироблять половину необхідного країні електрики, а разом з іншими джерелами відновлюваної енергії загальна частка потужностей досягне рекордних 80%.

За останні 12 місяців вітрогенератори в Данії виробили 14 700 ГВт*год, встановивши новий рекорд. Загальна частка вітрових установок у виробництві всієї електроенергії зросла до 43,6%, повідомляє Renewables Now з посиланням на Датську енергетичну асоціацію (DEA).

Минулий рекорд Данія встановила в 2015 році – тоді енергія вітру забезпечила країну електрикою на 42%. До 2020 року частка виробітку має зрости до 50%. Прогноз, найімовірніше, збудеться, так як країна з кожним роком збільшує потужності вітрогенераторів.

За даними DEA, з 2001 року загальна потужність вітрових електростанцій зросла в два рази. При цьому кількість турбін впала на 20%. Це пояснюється вдосконаленням технологій – в 2010-і роки для вироблення такої ж кількості енергії потрібно менше установок. Загальна потужність ВЕС в Данії – як наземних, так і морських – становить 5,3 ГВт.

Останні 15 років Данія лідирує у виробленні електрики вітровими електростанціями серед країн Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР). Тільки за останній рік країна встановила кілька нових рекордів.

Як стало відомо в січні 2017, вітрова турбіна в місті Остерлід за добу виробила майже 216 000 кВт*год електроенергії. Цього достатньо, щоб забезпечувати електрикою стандартний американський будинок протягом 20 років.

У зимові місяці в країні встановлюється вітряна погода – як наслідок, ВЕС б’ють нові рекорди. У лютому минулого року вітрові турбіни Данії виробили досить електроенергії, щоб забезпечити потреби всієї країни. Вітрогенератори на суші згенерували 70 ГВт*год енергії, а морські станції додали ще 27 ГВт*год.

Данія відкрито демонструє свій інтерес до поновлюваних джерел енергії. Хоча на території країни триває видобуток нафти, Данія не володіє жодною нафтовою компанією. У серпні минулого року датська компанія A.P.Moller-Maersk оголосила про продаж свого нафтогазового підприємства французькому гігантові Total за $ 7,45 млрд. Це була остання нафтогазова компанія, що належала Данії.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: