Вхiд на сайт
Авторизацiя

Мукачево завинофестивалило офіційно (ФОТО)

Мукачево завинофестивалило офіційно (ФОТО)
Уже вдвадцятьтретє в місті над Латорицею відбувається фестиваль-конкурс «Червене вино». Починаючи з 1995 р., названий захід проводять традиційно в новорічно-різдвяні дні, завершуючи в День святого Василя.

Ось і цього разу розпочали 9 січня, а «фінішують» 14-ого. У третій же день ЧВ його відкрили офіційно в центрі Мукачева, біля головної ялинки.

На встановленій сцені актори міського театру запропонували глядачам веселе театралізоване дійство з колядками, після чого відкрили бочку вина як символ початку фестивалю. Відтак усі перемістилися до парку Перемоги, де власне й отримало «прописку» «Червене вино-2018».

Читайте також: Колоритні вертепи, коляди і вино: в Ужгороді офіційно стартував фестиваль "Василля" (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Жителям і гостям Мукачева організатори разом з учасниками запропонували різноманітну програму: покуштувати традиційні закарпатські напої і страви найкращих виноробів та кухарів, послухати й побачити виступи фольклорних колективів, придбати сувеніри, зробити світлини напам’ять у чисельних фотозонах тощо. Кульмінацією ж заходу стане його закриття з визначенням переможців у кількох номінаціях.

Як зазначили в оргкомітеті фестивалю, його організовано коштом учасників без залучення міського бюджету. «Червене вино» вважають найбільшим таким фестивалем в області. Скажімо, позаминулого року його відвідало 80 тисяч осіб. Нині теж велелюдно. Притому як біля дегустаційних яток, так і поряд із такими ж крамничками із сувенірною продукцією. Приходять до парку поодинці, сім’ями, з друзями, щоб відпочити. Ціни людей не відлякують.

Приміром, літрову пляшку вина можна придбати за 100 грн, келишок – за 20-25, півлітрову банку меду – за 120, приблизно 150-грамового «мацика» («моцне» м’ясо) – за 65 грн.

Володимир ТАРАСЮК
спеціально для «Закарпатського кореспондента».
Фото Ірини Брези


Мукачево завинофестивалило офіційно (ФОТО)
Мукачево завинофестивалило офіційно (ФОТО)
Мукачево завинофестивалило офіційно (ФОТО)
Мукачево завинофестивалило офіційно (ФОТО)



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: