Вхiд на сайт
Авторизацiя

Скільки заробляють колядники на Закарпатті?

Скільки заробляють колядники на Закарпатті?
Різдвяні свята є улюбленими для багатьох, а для дітей - це ще й можливість підзаробити під час виконання колядок.

Попри сильний дощ, у селі Красна на Тячівщині традицію колядувати ніхто не порушував, і вже після служби Божої маленькі колядники вирушили дарувати свої колядки.

В основному тут співають ті колядки, які ще знали наші діди, сучасних українських колядок майже ніхто не виконує. Дарують дітям за прославляння Христа виключно гроші, у Красній немає звичаїв, як у деяких інших селах дарувати солодощі.

Тому хлопчик чи дівчинка, обійшовши за вечір біля 15-20 осель, заробляють собі від 500 до 2 тисяч гривень, це при тому, що йдуть колядувати лише до своїх родичів.

Дарують їм в основному хто 20, хто 50 або 100 гривень. "Нанашка" чи "нанашко" (хрещена чи хрещений) можуть подарувати і 200 гривень.

Як відзначають деякі мешканці села, цьогоріч колядників все ж менше, ніж у минулому році. Видно, погода таки впливає.

Обов‘язково приходить у селі у домівки і церковна коляда. Їх у селі є три, а крім того - і підліткова або доросла. Молоді хлопці, які збираються по 5-6 осіб і ходять колядувати у ті хати, де живуть молоді дівчата. Колядують у Красній три дні.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: